Janjetina je mekano meso s malim postotkom masti. Dok je u prijašnje vrijeme janjetina bila sezonski produkt, danas je dostupna tokom cijele godine ili u svježem ili u smrznutom obliku. Meso janjetine dobro podnosi jake začine.
Ovaj komad mesa nije teško pripremiti u vlastitom domu. Izvrstan za pečenje u komadu jer zadržava sočnost i okus.
Janjeći kotleti i slabina
Mogu se pripremati u komadu, u pećnici, na žaru te kao pečenje. Uz malo mrkve, peršina i začinskog bilja imate pravu poslasticu.
Janjeća rebra i prsa
Rebra se mogu spremati na različite načine - marinirati pa peći na roštilju ili tavi, ali i pohati. Prsa su idealna za pečenje.
Mlada janjetina
METRO u ponudi nudi svježu, mladu i nemasnu janjetinu. Pecite cijeli komad mesa, kako bi ostao što sočniji.
Janjeći vrat
Za mekano i sočno meso vrat je najbolje popržiti na grill-tavi te zatim staviti u pećnicu na 3-5 minuta.
Janjeća lopatica
Pecite je u komadu u dovoljno velikoj posudi za pečenje, ali koja ima poklopac kako biste oduševili svoje goste mekanim i sočnim mesom.
Mlada janjetina
METRO u ponudi nudi svježu, mladu i nemasnu janjetinu. Pecite cijeli komad mesa, kako bi ostao što sočniji.
Smrznuta janjetina
Janjeća potkoljenica
Pogodna za pečenje ispod peke s jednostavnim prilogom.
Rolana janjeća lopatica
Ukrasite svoj blagdanski stol kuhanom janjećom rolanom lopaticom i uveselite svoje najmilije.
Janjeći file
Posebno nemasno meso, nježno i mekano. Može se pripremati u kriškama pečeno na roštilju, kratko prženo ili pečeno u pećnici.
Janjeći kotleti s kosti od leđa
Koriste se za pečenje ili pohanje, vrlo su prikladani za pripremu na roštilju.
Janjeći frenched racks
Najkvalitetniji dio janjetine, odličan za kuhanje i serviranje te će zadovoljiti svačije nepce.
Janjeća koljenica s kosti
Najkvalitetniji dio janjetine, odličan za kuhanje i serviranje te će zadovoljiti svačije nepce.
Janjeći kotlet buta
Uz dobru marinadu, odlični su na tavi koja mora biti dobro zagrijana.
Janjeći but bez kosti
Vrlo jednostavan za pečenje, a osvaja okusom i mekoćom.
Janjeći but s kosti
Meso s malo masnoće, bogatog okusa i fine teksture idealno je za pečenje.
Janjeći but s koljenicom
Najbolja je za pripremu u komadu za veće proslave.
Profesionalna kvaliteta
Kontrolirano porijeklo
HACCP standardi
Unaprijedite svoje poslovanje
Digitalna rješenja
Digitalna poslovna rješenja razvijena za unapređenje Vašeg poslovanja i uštedu Vašeg vremena kako biste se mogli posvetiti onome što vam važno - Vašim gostima.
Kvaliteta i sigurnost
Naš cilj je sigurnost i kontrola kvalitete od 'polja do stola', te ponuda najsigurnijih i najkvalitetnijih proizvoda, a kako bismo istu sigurnost osigurali i Vašem poslovanju.
Održivo poslovanje
METRO pred sebe postavlja dugoročne ciljeve kako bi svoje poslovanje pripremio za budućnost što u konačnici donosi benefite kako za kupce METROa tako i za očuvanje planete.
METRO CHEF
KVALITETNE namirnice za vašu strast
Pronađite najkvalitetnije sastojke u METROu kako bi ostvarili sve vaše kulinarske ideje.