Kruške

U prošlosti, kruške su bile vrlo tvrdo voće. U svakom receptu ili kuharici preporučalo se kuhanje krušaka kako bi omekšale. Najčešće su kuhane u kompotu zajedno s vinom ili dodavanjem brašna, pečene kao pite. Konzumacija sirovih krušaka smatrala se nezdravom, u nekim slučajevima čak i otrovnom. Srećom, u 13. stoljeću otkrivene su dobre strane krušaka, te je vjerovanje o njihovoj štetnosti zauvijek nestalo. Kroz mnoga stoljeća, najviše truda i ljubavi prema uzgoju krušaka bilo je uloženo u Francuskoj, Belgiji i Engleskoj, iako sam uzgoj istih nije lak. Kruške zahtjevaju duboko i bogato tlo, te mnogo više topline nego što to jabuke traže - posebno kasne sorte. Iz tog razloga, kruške najbolje uspjevaju u regijama centralne europe gdje je klima povoljna. Ako je tlo vlažno i hladno, do dva mjeseca prije berbe, plodovi će imati prazan okus i suhu teksturu. S nutricionističkog stajališta, kruške su vrlo korisno voće. Dijele slične vrijednosti s jabukama. Jedina razlika je udio vlakana; naime kruške sadrže gotovo dva puta više vlakana nego jabuke, što ih čini povoljnim voćem za probavne tegobe.

Kruske Hero
Kontaktirajte nas
zainteresirani ste za kupovinu?imate pitanje za naše stručnjake?
Slobodno nam se obratite.
Pošalji upit
Širok izbor proizvoda
Kontrolirano porijeklo
Kontrola kvalitete porizvoda
Ne propustite
METRO KATALOZI
POGLEDaJTE PONUDE NA JEDNOM MJESTU
Pronađite najbolje ponude
Pogledaj ponude
action teaser katalozi
newsletter
PRVI SAZNAJTE NAŠE PONUDE
Prijavite se na naš newsletter
Prijavi se
Newsletter action teaser