blog-header

Recept za poslovni uspjeh: „Zadovoljan gost temelj je uspješnog poslovanja“

Hrvoje Bugarin i Ivana Bugarin-Radovančević vlasnici su najvećeg osječkog cateringa i kupci METRO-a od otvorenja osječkog centra 2006. godine. Obiteljski je posao započeo njihov otac, preuzimanjem restorana Prehrana, tada restorana poljoprivredne škole, a danas jednog od najuspješnijih ugostiteljskih objekata u Osijeku. Zahvaljujući filozofiji koja goste i zaposlenike stavlja na prvo mjesto i kulinarskoj viziji u čijem se središtu nalazi kvalitetna namirnica, danas su vlasnici tri uspješna ugostiteljska objekta – restorana Prehrane, prenoćišta Helena i cateringa Bugarin. Hrvoje u nabavu u METRO odlazi osobno, jer se na taj način može dodatno uvjeriti u kvalitetu i svježinu namirnica.

Intervju

Zašto je ugostiteljima važno imati web stranicu?

Jeste li znali da gotovo 81% gostiju pretražuje vaš restoran/bar online prije nego odluči doći kod vas te da će vas veliki broj turista prije pronaći putem Google-a nego putem društvenih mreža? U današnje vrijeme, uz pomoć atraktivne web stranice možete se uspješno istaknuti u odnosu na konkurenciju. U našoj novoj blog objavi saznajte kako uz jednostavnu, vizualno privlačnu i modernu web stranicu možete privući goste u svoj restoran te se bolje pozicionirati na Google tražilicama!

Recept za poslovni uspjeh: 'Svako dobro jelo mora imati šuga'

Kad bi priču splitskog restorana Šug i njegovih karizmatičnih vlasnika, Duje Kanajeta i Matea Kordića, trebalo sažeti u svega nekoliko riječi, to bi bile: orijentiranost na kvalitetu i solidarnost. Duje i Mateo pripadnici su nove generacije splitskih ugostitelja, profesionalnih kuhara, usmjerenih prije svega na dobrobit zajednice.

Intervju

Što gosti očekuju kad naručuju kavu?

Svoj dan rijetko koji Hrvat započinje bez velike šalice kave, a statistike kažu da godišnje popijemo i do 5 kilograma ovog crnog napitka. U našem narodu kava je užitak koji si mogu priuštiti gotovo svi pa samim time i pomno biraju gdje će je ispijati. Zbog tolikog broja ljubitelja kave, brojni ugostitelji svoju zaradu temelje upravo na njoj. Bitno pitanje je kako ostati poseban i drugačiji od konkurencije u svijetu kave?

Klasični burger

Jednostavnost pripreme i konzumacije, varijacije okusa i mogućnost spajanja s različitim prilozima i pićima dovele su, najprije u Americi, a potom i u ostatku svijeta, do prave burger revolucije. Prvi burgeri bili su nezamislivi bez okruglog i prepolovljenog peciva, Heinz ketchupa, majoneze, senfa, rajčice, crvenog luka te goveđeg mljevenog mesa oblikovanog u kružnu mesnu ploščicu. Današnji gurmanski burgeri spoj su nevjerojatnih kombinacija namirnica koje stvaraju potpuno nove okuse.

#metroFoodie (3) - Započni dan zelenom bojom (Zeleni smoothie)

Dan je najbolje započeti zdravo. Zato vam na početku još jednog #metroFoodie kataloga donosimo zdravi zeleni smoothie.

#metroFoodie (3) - Miriši na more (Škampi na roštilju)

Uz ovaj recept za škampe na roštilj osjećat ćete se kao da ste na moru.

#metroFoodie (3) - Domaća pogača (Pogača sa skutom, pršutom i tartufatom)

Teško je zamisliti nešto bolje od klasične domaće pogaće začinjene po osobnom guštu.

#metroFoodie (3) - Uvijek dobra i brza ideja (Pita od gljiva i kozjeg sira)

Ukusne pite odličan su, brz i zdrav obrok za svaku prigodu.

#metroFoodie (3) - Slatka strana obroka (Clafoutis)

Clafoutis je tradicionalni francuski desert koji će vas osvojiti svojom jednostavnošću i okusom.