Braised Sauerkraut & Ribs
A great German dish with a modern twist to amaze your customers.

Chef Christian Krüger combines traditional German dishes with the latest trends. Top-quality and carefully selected ingredients are extremely important to him. That's why he prefers to buy METRO own brands. Moreover, he is also sharing his experience and expertise within the development process of our own brand articles and he's also traveling to other continents to get inspired to create unique METRO recipes. Since Christian is always curious about improving traditional dishes, you should definitely try out his variation of sauerkraut!
Vrijeme pripreme
:
60 min
Težina pripreme
:
Medium
Porcije
:
7
Sastojci
KoličinaSastojci
200g
bjelanjkaklementine
200g
šećera1žlica
alkoholnog octa1žlica
gustina1prstohvat
soli250ml
soka od naranče i klementina3tbsp
aro lard375g
METRO Chef bacon180g
maslaca150g
šećera4komada
jaja300ml
slatkog vrhnja1komad
mahune vanilijeKoraci
Korak 1
Najprije pripremite curd od naranči i klementina. To možete napraviti i dan prije.
Korak 10
Pleh prekrijte papirom za pečenje na način da u kutove pleha stavite malo tučenih bjelanjaka kako bi vam se papir zalijepio za pleh.
Korak 11
Istresite bjelanjke i napravite oblik torte.
Korak 12
Stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu s uključenom ventilacijom na 130 stupnjeva 60 minuta.
Korak 13
Izvadite van i pustite da se ohladi.
Korak 14
14. Slatko vrhnje uz dodatak sjemenki vanilije istucite u kremasti šlag.
Korak 15
Na pavlovu stavite slatko vrhnje, dodajte curd i oguljene klementine.
Step 2
Sok, šecer i maslac stavite u lonac na srednju vatru.
Korak 3
Pustite da se šećer i maslac otope.
Korak 4
U manjoj zdjeli izmutite jaja.
Korak 5
Kad sok prokuha dodajte jaja i uz stalno miješanje kuhajte dok ne prokuha.
Korak 7
Bjelanjke s dodatkom soli istucite u čvrsti snijeg.
Korak 8
Malo po malo dodajte šećer i miksajte dok među prstima više nećete osjetiti kristal.
Korak 9
Dodajte ocat te gustin i sve zajedno lagano promiješajte.
Korak 6
Procijedite kroz sito i prebacite u staklenke i ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi, a zatim prebacite u hladnjak.
