Jaja Benedict s dimljenim lososom

Jaja benedict s lososom

Vrijeme pripreme
:
Težina pripreme
:
Porcije
:

Sastojci

KoličinaSastojci
1komad
okruglo pecivo
1komad
dimljeni losos
1vezica
šparoga
3komada
jaja
1
rukola
1komad
avokado
ulje
sol
papar
2
žumanjka
100g
maslaca
1/2žlice
curryja
1žlica
soka od limuna

Koraci

Pecivo prerezati na pola i lagano prepržiti na suhoj tavi.
Šparoge očistiti i prepržiti na maslinovu ulju.
Na dno peciva staviti rukolu, zatim šparoge, avokado narezan na šnite te dimljeni losos.
Jaje poširati i staviti na losos.
Jaje poširate na način da uzmete lonac srednje veličine, napunite ga vodom, dodate žlicu octa i stavite kuhati.
Pustiti da voda lagano provrije, smanjiti vatru,
Jaje razbijte u šalicu
Žlicom u sredini vode u loncu napraviti kao mali vrtlog.
Pažljivo ulijte jaje iz šalice.
Kuhajte 3-4 minute te žlicom gurajte bjelanjak prema žumanjku.
Za umak otopiti maslac na laganoj vatri.
Žumanjke staviti u neku visoku posudu zajedno sa sokom limuna, solju, paprom i curryjem.
Izmiksati štapnim mikserom na najjačoj brzini.
Smanjiti brzinu i lagano dolijevati maslac.
Trebate dobiti kremastu teksturu.
Probajte, ako nedostaje neki začin, slobodno dodajte.
Prelijte preko jaja, pospite vlascem i odmah poslužite.