Temaki sushi
Temaki sushi je najlakši način za ručno rolanje sushija kod kuće, bez potrebe za bambusovom prostirkom ili vještinom valjanja.
Sastojci
KoličinaSastojci
300g
sushi riže70ml
rižina octa30g
šećera1žličica
soli300g
repova kampa ili tune1paket
alga sushi norimikrozelenje
1
krastavac1
avokadosoja umak
Koraci
Korak 1
Rižu dobro isperite te ju prelijte vodom i stavite kuhati dok ne zavrije, a potom ju kuhajte 15ak minuta na nižoj temperaturi.
Korak 2
U zdjelici pomiješajte rižin ocat, sol i šećer te miješajte dok se sol i šećer ne rastope.
Korak 3
Kuhanu rižu ocijedite te joj dodajte mješavinu octa, soli i šećera te sve dobro promiješajte.
Korak 4
Narežite krastavac na trakice dužine 20 cm i širine 0,5 cm.
Korak 5
Avokadu izvadite košticu te polovicu prerežite po dužini na trakice širine 0,5 cm.
Korak 6
repove škampa očistite od ljuske te marinirajte u soja sosu, sezamovu ulju i rižinom octu.
korak 7
List nori alge prerežite na pola.
Korak 8
Na polovicu prerezanog lista stavite rižu te dijagonalno po riži stavite krastavac, avokado i rep škampa.
Korak 9
Preklopite vanjske kutove nori alge kako biste oblikovali oblik korneta sladoleda.
Korak 10
Nadjevi trebaju biti vidljivi odozgo, ali konus mora biti zatvoren odozdo.
Korak 11
Poslužite us wasabi i soja umak.