Temaki sushi

Temaki sushi je najlakši način za ručno rolanje sushija kod kuće, bez potrebe za bambusovom prostirkom ili vještinom valjanja.
hero_TEMAKI SUSHI

Vrijeme pripreme
:
60 min
Težina pripreme
:
Jednostavno
Porcije
:
2

Sastojci

KoličinaSastojci
300g
sushi riže
70ml
rižina octa
30g
šećera
1žličica
soli
300g
repova kampa ili tune
1paket
alga sushi nori
mikrozelenje
1
krastavac
1
avokado
soja umak

Koraci

Korak 1
Rižu dobro isperite te ju prelijte vodom i stavite kuhati dok ne zavrije, a potom ju kuhajte 15ak minuta na nižoj temperaturi.
Korak 2
U zdjelici pomiješajte rižin ocat, sol i šećer te miješajte dok se sol i šećer ne rastope.
Korak 3
Kuhanu rižu ocijedite te joj dodajte mješavinu octa, soli i šećera te sve dobro promiješajte.
Korak 4
Narežite krastavac na trakice dužine 20 cm i širine 0,5 cm.
Korak 5
Avokadu izvadite košticu te polovicu prerežite po dužini na trakice širine 0,5 cm.
Korak 6
repove škampa očistite od ljuske te marinirajte u soja sosu, sezamovu ulju i rižinom octu.
korak 7
List nori alge prerežite na pola.
Korak 8
Na polovicu prerezanog lista stavite rižu te dijagonalno po riži stavite krastavac, avokado i rep škampa.
Korak 9
Preklopite vanjske kutove nori alge kako biste oblikovali oblik korneta sladoleda.
Korak 10
Nadjevi trebaju biti vidljivi odozgo, ali konus mora biti zatvoren odozdo.
Korak 11
Poslužite us wasabi i soja umak.

topla preporuka

Uz tamaki sushi možete dodati svježe povrće koje će obogatiti vaše jelo.

posluživanje

Uz Tamaki sushi poslužite Asahi pivo koje će ublažiti ljutinu wasabija.