Troslojna vina

troslojna pita

Vrijeme pripreme
:
Težina pripreme
:
Porcije
:

Sastojci

KoličinaSastojci
400g
glatko + integralno brašno
2komada
jaja
200g
svinjske masti
50g
naribanog parmezana
4žlice
hladne vode
1žlica
soli
200g
mljevenog mesa (junetina, svinjetina)
1komad
jaja
1/2šake
svježeg peršina
200g
bundeve
300g
špinata
100g
ricotta sira
50g
gorgonzole
2komada
jaja
Sol
Papar
Maslinovo ulje

Koraci

Tijesto
Od navedenih sastojaka umijesiti prhko tijesto.
Obložite kalup tjestom
Odvojiti mali dio tijesta, a ostatak razvaljati na debljinu 0,5 cm i obložiti njime kalup za torte promjera 18 cm sa svih strana.
Ohladite kalup
Staviti kalup s tijesto u hladnjak dok pripremate nadjeve.
Prepržite meso
Meso začiniti, sol, papar i sitno sjeckani peršin te kratko prepržiti na malo maslinova ulja.
Kad je gotovo, ostaviti da se malo ohladi te mu dodati jedno jaje.
Stavite bundevu u pećnicu
Bundevu narezati na manje kockice, preliti s malo maslinova ulja, posoliti i staviti peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva na 15 minuta.
Pripremite špinat
Špinat kratko blanširati, dobro ocijediti te usitniti.
Dodati špinatu ricotta sir, žličicu soli, malo papra, jaje i gorgonzolu natrganu na manje komadiće. Sve dobro promiješati.
Na dno kalupa rasporediti sloj mesa, na meso poslagati pečenu bundevu, a na bundevu špinat s ricotta sirom.
Od ostatka tijesta napraviti tanke trakice i poslagati kao mrežu po piti.
Staviti peći na 180 stupnjeva cca 45 minuta.