Dekoriranje s biljem i začinima

cimet_naslovna

Dopustite finim aromama da zasjaju na Vašem stolu


Užitak za nos i nepce

Fantastične arome bilja i začina često daju pravi okus jelima. Iako se najčešće koriste kao dodatak jelu, postoji mnogo drugih načina kako na maštoviti način iskoristiti iste. Dekoracije izrađene od bilja i začina imaju moć napraviti senzacionalnu večer obasutu očaravajućim mirisima koji ne dolaze direktno sa Vašeg tanjura.

Kako trenutno prikazati svoju ljubav prema svijetu finih mirisa i okusa: varijacije bilja i začina mogu iznimno doprinijeti dekoriranju stolova. Između ostalih, šarolika zrna papra, sitne mahune čilija, klinčići, štapići cimeta i ljupke zvijezde anisa mogu biti kreativno raspoređene.

Granule i obojani potpuri vrlo lijepo izgledaju u malim čašama i zdjelama. Štapići cimeta, na primjer, mogu biti vezani u mirisne svitke – ili jednostavnije, privežite štapiće oko većih svijeća, te učvrstite konopcem. Ukoliko se odlučite napraviti prethodno dani primjer dekoracije, vrlo je vjerojatno kako će rezultat biti dekoracija vrlo posebnog šarma.

Zvijezda anisa

Svježe bilje ili sušeni svitci bilja donose dodatne boje i mirise za Vaš stol i bude apetit za nježno začinjenim specijalitetima.

Posebno privlačna je zvijezda anisa, koja sama po sebi zapinje za oko. Pogodna je, ne samo kao dekoracija jelima, već kao aromatična dekoracija za ručno rađene prstenove za salvete.

Ako je biljna i začinska dekoracija rađena u koordinaciji sa jelom i njegovim sastojcima, prezentacija i kulinarski užitak su u savršenoj harmoniji.



cimet-dekoracija
dekoracija