Mjesto pod suncem

mjestopodsuncemhero

Uz svjež zrak i sunce sve je ukusnije, a vanjski prostor puno je ugodniji uz atraktivni namještaj i dodatke te pažljivo odabranu stolnu dekoraciju.

Bilo da se radi o osamljenom mjestu za dvoje ili o velikom svećanom stolu, gosti bi se trebali osjećati ugodno i sa sobom ponijeti samo najbolja sjećanja na ukusnu hranu pod otvorenim nebom. Ljetne dekoracije stolova koje nadopunjuju te pozitivne dojmove mogu biti izražene na brojne načine. Raznolikost cvijeća, koje bojom može biti usklađeno s ostalim dodacima i priborom na stolu, salvete i lampioni pružaju puno inspiracija.

Ono što domaćin mora izbjeći pod svaku cijenu je divlja mješavina različitih elemenata i stilova: samo iz razloga što nešto izgleda ljetno, ne znači nužno da se međusobno slaže. Vrlo je važno dekoraciji dati sveukupni stil, odnosno temu koja se može dosljedno primijeniti. Zašto ne mijenjati teme tijekom sezone ili kreirati dekoracije za posebne tematske večeri? Ponekad rustikalno, ponekad egzotično s karpskim ili azijskim štihom: svaka savršeno koordinirana dekoracija ima svoje individualne značajke i čini druženje pravim doživljaj.POŽELITE SVOJIM GOSTIMA DOBRODOŠLICU UZ MEDITERANSKU ATMOSFERU

Mediteransko ljetno raspoloženje može biti preslikano i na vašem stolu u odgovarajućim bojama i materijalima. Tople i zemljane boje mogu imati središnju ulogu na stolu. U pravilu, mediteranske palete boja kreću se od žute, oker i narančaste do svijetlo zelene s velikom količinom žutih elemenata. Isto tako, terra cotta, ljubičasta i boja lavande te svijetlo smeđi tonovi mogu stvoriti željeni ugođaj. Svoj udio u ukupnom ugođaju daju i raznolikost mediteranskog voća i biljaka kao što su agrumi, cvijeće i maslinove grančice.

Posvećenost motivima

Stablo masline i njezini plodovi tipičan su symbol mediteranskih zemalja. Sa salvetama s motivom maslina u trenu možete pobuditi apetit za mediteranskom hranom. Lagano skupljene i pričvršćene umjetnom maslinovom grančicom, salvete izgledaju prilično atraktivno.

 

 


dekoracija-stol

Voćni prijem

Agrumi, osim što su ukusni, mogu biti i odlični prirodni držaći kartica s imenima. Izrežite kartice od tankog kartona u boji u željeni oblik. Izbušite rupu na kartici, napišite ime i strunom je zavežite za limun.


sunny2
sunny3
sunny4
sunny5
sunny6
sunny6


Romantičan doživljaj južnih mora

Malo sitnog pijeska i nekoliko morskih školjki odmah podsjećaju na plažu i more. Odabirom i oblikovanjem individualnih dekoracija, možete dodati dodir svoje vlastite osobnosti u dekoraciju.


EGZOTIČNA DEKORACIJAtropsko-mjestopodsuncemTople boje, egzotično voće i cvijeće dočaravaju nevjerojatnu atmosferu s južnih mora.

Pokušajte, kombinirajući sve prethodno navedene elemente, stvoriti nezaboravan ugođaj koji će
Vas odvesti u tropske krajeve bez da napuštate svoj dom.

Kako biste dekorirali stol ili neku drugu površinu u na tropski način potrebno Vam je sljedeće:

  • Plutajuće svijeće
  • Svježe cvijeće
  • Posuda sa vodom


*Uz to, možete postaviti voće na rubove čaša, te velike školjke kao posudice za sol ili maslac.
Za postizanje ugođaja s plaže napravite svjetiljke od kokosa.

  • Ispunite ljusku kokosa sa sitnim pijeskom, stavite svijećicu u boji u svaku ljusku.
  • Dekorirajte svjetiljke s morskim školjkama ili malim kišobranima za koktele.


tropsko2-mjestopodsuncem