Prirodni ukrasi

DAŠAK KASNOG LJETA

Uvrijeme žetve priroda ukrašava pejzaže najljepšim bojama. Babinje ljeto, poznato u narodu, stvara ugodnu toplu atmosferu koja prethodi jeseni. Iskoristite li plodove kasnog ljeta kao stolne ukrase, zadržat ćete dašak ljeta i potaknuti sva čula vaših gostiju, jer bogata ljetna žetva profesionalnim kuharima daje sve što im je potrebno za izradu sezonskih stolnih dekoracija. Punina boja, intenzivni mirisi i zavodljivi okusi dolaze do izražaja ako se vješto kombiniraju na stolu.

naslovnica_s

Kratak bijeg od svakodnevice

Prirodne, rustikalne dekoracije, gosta odvode iz užurbane gradske svakodnevnice u dokolicu prirode. Kukuruz, voće, povrće i šareno cvijeće možete iskoristiti za dekoracije u svoj njihovoj veličanstvenosti.

cvijece_kao_ukras
(1)
povrce_kao_ukras
(2)
jabuke_kao_svijecnjaci 1
(3)


Suncokreti s velikim 'glavama' cvjetovima možete postaviti kao ukrasne 'lanterne' (1). Zeleno-ljubičaste artičoke i mirisne mini jabuke posložite kao ukrase na stolu, a u jabuke nadodajte i lučice ‒ koje ćete nakon zalaska sunca upaliti (2 i 3). Prirodnu ljepotu nadopunit će i rustikalni predmeti poput konopa, košara od pruća, žice ili metala te zemljani vrčevi koji se na brzinu mogu pretvoriti u vaze za cvijeće. Iskoristite kreativnost za kratki bijeg od svakodnevnice, jer načini unošenja šarma babinjeg ljeta u gostinjske sobe i terase mnogobrojni su.Savjet:
Za priloženu dekoraciju umjesto artičoka možete upotrijebiti male ukrasne bundeve, mini jabuke ili čak ljubičasti luk.