Poširanje jaja

Poširanje jaja
Potrebno je: Jaje, ocat, veliki lonac, grabilica, perforirana grabilica

Poširanje jaja
Poširanje jaja
Poširanje jaja
Poširanje jaja
Stavite vodu u veliki lonac i zagrijte da voda proključa. Dodajte malo octa (1 jušna žlica na litru vode), jer ocat pomaže da jaje koagulira. Nemojte stavljati sol u vodu, jer sol spriječava koagulaciju. Snizite temperaturu i pustite da se temperatura vode u loncu spusti na temperaturu između 70 i 80 °C. Tada žlicom zamiješajte vodu da napravite vrtlog. Vrtlog je važan, jer će upravo njegova sila navesti belanjak da se omota oko žutanjka. Slomite žutanjak, u šalicu ili grabilicu, i pustite ga da polako sklizne u centar vrtloga. Uvijek se pošira samo po jedno jaje. Jaje je gotovo nakon 3-5 minuta, zavisno od toga kako ga voli osoba za koju je pripremljeno. Perforiranom grabilicom pažljivo izvadite jaje iz vode i pustite ga da se ocijedi. Ako želite, možete nožem da uredite jaje kako bi lijepo izgledalo. Poširana jaja se brzo poslužuju jer se veoma brzo hlade.

IZ NAŠE TRENUTNE PONUDE IZDVAJAMO:

  • ARO SVJEŽA JAJA ''L'' 10/1; ARO SVJEŽA JAJA ''M'' 30/1

    posiranje-jaja-jaja

    Šifra: 52430; Šifra: 173375

  • ARO OCAT 1 l

    posiranje-jaja-ocat

    Šifra:126160

  • HS GRABILICA 12, 14 cm

    posiranje-jaja-grabilica

    Šifra: 161455, 161439

  • TERMOMETAR DUALTEMP PRO

    posiranje-jaja-termometar

    Šifra: 145950