ČOKOLADNE TORTICE

Sastojci:

  • Za čokoladne tortice:
  • 150 g čokolade za kuhanje
  • 150 g maslaca
  • 150 g šećera
  • 75 g brašna
  • 5 jaja
  • 1 mahuna vanilije
  • malo šećera i maslaca za preljev
  • PREPORUKA
  • Pripremljene tortice najukusnije su kada odstoje nekoliko sati prije konzumiranja.

Čokoladne tortice
Nasjeckajte čokoladu za kuhanje te ju zajedno s maslacem otopite na pari. Pjenasto izmiješajte jaja, šećer i sjemenke vanilije. U smjesu ulijte rastopljenu čokoladu s maslacem. U smjesu dodajte prosijano brašno i promiješajte. Kalupe premažite maslacem, posipajte šećerom te napunite čokoladnom smjesom. Tortice lagano smrznite te ih tada stavite na roštilj, na visoku temperaturu na 12-15 minuta. Ostavite ih da odstoje 2 minute te ih izvadite iz kalupa.

PREPORUKA
Pripremljene tortice najukusnije su kada odstoje nekoliko sati prije konzumiranja.