Gratinirane kamenice s pjenicom od šampanjca

kamenicehero

Gratinirane kamenice

Unesite dašak luksuza u Vaš današnji meni!

Porcije 4
Zahtjevnost
Spremno za 45 minuta

Sastojci:

  • 18 kamenica
  • 1 limun
  • 100 g tanko narezanog povrća
  • (npr. mrkva, poriluk, korijen peršina)
  • 3 žumanjka
  • 75 ml šampanjca blanc de blancs
  • 75 g maslaca
  • 4 stabljike kopra
  • Papar

Postavite kamenice na podlogu od soli kako biste spriječili njihovo prevrtanje. Otvorite kamenice, uklonite meso i očistite ga. Procijedite vodu od kamenica u duboku tavu kroz sito (ako je potrebno, dodajte malo slane vode) te blanširajte kamenice u tome oko 2 minute. Zatim blanširajte narezano povrće dok ne bude srednje kuhano. Sačuvajte oko 100 ml vode za blanširanje i umiješajte maslac. Začinite s paprom, narezanim koprom i malo limunovog soka.

Za pjenicu od šampanjca: zamutite žutanjke zajedno sa šampanjcem dok ne postane kremasto. Stavite kamenice s umakom od maslaca u zdjelu i prekrijte ih s malo narezanog povrća. Prekrijte sve skupa s pjenicom od šampanjca i gratinirajte ih na visokoj temperaturi oko 5 minuta dok ne postane zlatno žuto.


kamenice1

1

kamenice2

2

kamenice3

3

kamenice4

4