Haxe svinjska koljenica

Sastojci:

  • 6 malih svinjskih koljenica
  • 1 žličica paprike
  • 1 žličica kima
  • 1 žličica sjemenki senfa
  • 1 žličica zrnca papra
  • 400 g prženog povrća (mrkve, celer, poriluk)
  • 3 mala luka
  • 1 češanj češnjaka
  • 6 bobica kleke
  • 4 lista lovora
  • 6 grančica ružmarina
  • 1,5 l temeljca
  • 0,5 l piva od slada
  • sol
  • ulje

Na kožici svinjskih koljenica oštrim nožem načinite rezove u obliku romba. Za mješavinu začina u mužaru izmrvite papriku, kim, papar i sjemenke senfa. Njome začinite koljenice te dodajte malo soli. Ispržite ih sa svih strana u malo ulja i stavite sa strane.
Grubo narežite prženo povrće i luk te pržite u istoj posudi. Narežite češnjak po pola te dodajte u posudu. Ulijte temeljac, a zatim dodajte bobice kleke te lovorov list. Stavite povrće u pekač te prekrijte sa svinjskim koljenicama i ružmarinom. Pecite u pećnici na 170°C oko dva i pol sata te povremeno zalijevajte pivom od slada. Na kraju povećajte temperaturu da korica koljenica postane hrskava.Iskoristite sok od pečenja kako biste pripravili ukusan umak za svinjsku koljenicu: jednostavno procijedite temeljac kroz cjedilo, zakuhajte i malo zgusnite ako je potrebno.


haxe1

1

haxe2

2

haxe3

3

haxe 4

4

haxe5

5

haxe6

6

haxe7

7

haxe8

8