Tjestenina Penne al'arrabbiata

Sastojci:

  • 500 g penne rigate
  • 100 g pancete
  • 150 g malenog luka
  • 2 češnja češnjaka
  • 2 male čili mahune
  • Malo bijelog balsamico octa
  • 800 g rajčice iz limenke
  • Origano
  • Maslinovo ulje
  • Sol
  • Papar
  • Pecorino sir

Narežite pancetu na tanke rezance, a čili u tanke kolutove. Luk i češnjak narežite na sitne kockice. Popržite pancetu na malo maslinova ulja, zatim dodajte luk, češnjak i čili te ih lagano pržite dok ne postanu staklasti.
Dodajte malu količinu rajčica bez tekućine te lagano i to popržite. Ugasite sve ovo s ostatkom rajčice i octa balsamica, te ostavite da krčka na laganoj vatri oko 15 minuta. Zatim sve začinite s dosta grubo nasjeckanog origana, te solju i paprom po ukusu.
Skuhajte tjesteninu u vreloj i slanoj vodi prema uputama dok ne bude al dente. Zatim stavite tjesteninu izravno u umak te je poslužite svježu s naribanim sirom Pecorino.