Morski plodovi sa roštilja

morskirostilj-hero

Morski plodovi sa roštilja

Upoznajte nove okuse sa Vašeg roštilja!

Porcije 3
Zahtjevnost
Spremno za 40 minuta

Sastojci:

  • 3 lignje, pržene
  • 1 komorač
  • 3 slatke paprike
  • Maslinovo ulje
  • Bilje po izboru za marinadu
  • Sol, papar
  • 1 prstohvat šećera
  • 3 kraljevske kozice u oklopu
  • 2 čili mahune
  • 3 grančice ružmarina
  • Limeta i limun
  • 1 luk kozjak
  • 100 g cherry rajčice
  • 50 g maslina
  • 1 prstohvat rezanog peršina

Narežite povrće na jednake komadiće te ga kratko popržite na tavi s malo maslinova ulja. Odvojite i dodajte lišće ružmarina, začinite povrće s malo šećera, soli i papra. Pržite 5 minuta, zatim ostavite da se ohladi. Napunite lignje povrćem. Zatim ih marinirajte u malo maslinova ulja sa začinskim biljem nekoliko sati tijekom noći. Ponovno ih pržite na visokoj temperaturi sve dok ne postanu zlato žute. Zatim naglasite s malo maslinova ulja i poprskajte sokom od limete.

Prepolovite i uklonite žilu kozica. Nasjeckajte čili mahune na sitno, luk kozjak narežite na male kockice, a rajčice prepolovite. Stavite kozice u aluminijsku posudu s malo maslinova ulja pa na roštilj. Dodajte malo čilija, ružmarina i maslinova ulja, zatim ih posolite i lagano popaprite.Kratko popržite kozice sa svih strana, pa poprskajte sokom od limete. Dodajte rajčice, luk kozjak i peršin te pržite i njih daljnjih 5 minuta. I na kraju, dodajte masline i sok od limete.

Poslužite kozice i lignje kao mješavinu plodova mora, npr. s kus-kusom.

Vremenu pripreme dodajte i + 1 dan za mariniranje.


morskiplodovi1

1

morskiplodovi2

2

morskiplodovi3

3

morskiplodovi4

4