Mus od patlidžana sa slatkom paprikom i tikvicom na ražnjiću

mousse-hero

Mus od patlidžana sa paprikom i tikvicom

Porcije 6
Zahtjevnost
Spremno za 60 minuta

Sastojci:

  • 2 patlidžana
  • 1 tikvica, izrezana na trakice
  • 1 crvena slatka paprika
  • 1 čili papričica, izrezana na kolutiće
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 limun
  • Timijan i bosiljak, svježi
  • Maslinovo ulje
  • Sol i papar

Patlidžane uzduž raspolovite, zarežite sočno meso i marinirajte ga mješavinom čilija, češnjaka, majčine dušice i malo maslinova ulja oko 30 minuta. Stavite patlidžane na roštilj tako da zarezane strane budu okrenute prema žaru. Neka se peku oko 20 minuta. ) Za to vrijeme raspolovite i nakratko popecite limun.
Pecite kriške tikvice i slatke paprike na roštilju dok ne poprime zlatnosmeđu boju. Dodajte maslinova ulja i soli po želji i nadijte ih na ražnjiće. Pogrebite meso patlidžana žlicom i fino ga narežite. Dodajte bosiljak patlidžanu. Mus začinite i s malo limunova soka, nekoliko kapi maslinova ulja, po želji dodajte soli i papra. Poslužite s ražnjićima.


mus_1

1

mus_2

2

mus_3

3

mus_4

4

mus_5

5

mus_6

6

mus_7

7

mus_8

8