Orada u korici od soli

Orada u korici od soli

Orada u korici od soli

Pripremite jedinstveni specijalitet: jednostavnu oradu u korici od soli za 4 osobe.

Porcije 4
Zahtjevnost
Spremno za 60 minuta

Sastojci: (za 4 porcije)

  • 1 orada (krupnija), očišćena
  • 2 kg krupne morske soli
  • 150 g brašna
  • 60 g škroba
  • 4 jajeta
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 limun
  • Svježi začini

Posebno je popularna priprema orade u slanoj korici, jer je izuzetno ukusna i lijepo izgleda. Za savršen rezultat, važno je poštivati neka pravila i trikove: Korica od soli se priprema od mješavine soli i jaja: na kilogram soli idu dva jaja. Kad se ova dva sastojka pomiješaju, masa treba pod prstima da bude kao vlažni pijesak koji se koristi za pravljenje kula od pijeska na plaži.

U svakom slučaju potrebno je koristiti krupnu morsku sol, jer će se ispečena korica lako slomiti. Ako ipak odlučite koristiti sitnu morsku sol, korica će biti toliko tvrda da ćete morati uložiti veliki napor kako bi je slomili.

Korica će se najbolje ispeći na 200°C u prethodno zagrijanoj pećnici. Nakon 30 minuta, orada će biti pečena.

Ova metoda pripreme, s koricom od soli, prikladna je ne samo za pripremu orade, već i za pripremu svih vrsta ribe sa visokim sadržajem bjelančevina, jer od 200 °C koliko je temperatura u pećnici, do mesa stiže samo nekih 90 °C - 100 °C, tako da bjelančevine ne izađu, a riba se ne isuši.


RECIPE TITLE

Orada

1 Prvo napravite mješavinu za slanu koricu. Pomiješajte sol, brašno, škrob i dodajte jaja.

Orada

2 Masu dobro izmješajte mikserom.

Orada

3 Izrežite limun, češnjak i začine, pomiješajte i napunite ovim nadjevom oradu.

Orada

4

Orada

5 Mješavinu za koricu...

Orada

6 stavite u posudu za pečenje obloženu papirom za pečenje, i preko nje postavite ribu.

Orada

7 Sada ribu pažljivo sa svih strana obložite mješavinom za koricu...

Orada

8 koju ćete pažljivo pritisnuti sa svih strana, kako bi riba bila dobro „upakirana“ u koricu.

Orada

9 Pecite ribu u pećnici oko 30 minuta na temperaturi od 200 °C.

Orada

10 Izvadite posudu za pečenje iz pećnice i pažljivo slomite koricu tako što ćete je presjeći nožem, ili slomiti.

Orada

11 Vodite računa da ne oštetite ribu tokom lomljenja korice. Kada ste otvorili ribu, lako ćete odvojiti kožu od mesa.

Orada

12 Za serviranje, pažljivo nožem podignite filet s kostiju.