Truffle

Sastojci:

  • 125 g vrhnja za kuhanje
  • 350 g čokolade
  • 75 g maslaca
  • 3 žlice likera od narandže
  • 2 žličice cimeta
  • Pistacije, bademi ili lješnjaci
  • kakao u prahu
  • šećer u prahu

Sitno izrežite čokoladu, zagrijte vrhnje u loncu i dodajte maslac. Polako dodavajte i rastopite čokoladu. Začinite sa malo cimeta i likera od narandže, pa sve dobro promiješajte. Ostavite smjesu za truffle da se polako hladi u hladnjaku oko 2 sata. Uzmite malu količinu smjese pomoću 2 žlice. Ruke trebaju biti što je moguće hladnije. Najlakše ćete ih ohladiti ako u posudu stavite led i s vremena na vrijeme ohladite u njemu ruke. Rukama oblikujte loptice. Uvaljajte ih u posip od sastojaka po vašem izboru.


priprema1

1

priprema2

2

priprema3

3

priprema4

4

priprema5

5

priprema6

6

priprema7

7

priprema8

8