Zvjezdice od čokoladne pjenice

zvjhero

Zvjezdice od čokoladne pjenice

Za savršen završetak svakog obroka

Porcije 6
Zahtjevnost
Spremno za 60 minuta

Sastojci:

  • 2 tanke pečene čokoladne podloge od keksa
  • 9 listića želatine
  • 6 jaja
  • 1 prstohvat soli
  • 90 g šećera
  • 600 ml vrhnja
  • 300 g obične čokolade (70% sadržaja kakaa)
  • 225 g mliječne čokolade
  • 150 g nasjeckanih pistača

Najslađi desert, za najhladnije dane. Spremite svojim gostima ili ukućanima ukusne zvjezdice od čokoladne pjenice.


Za čokoladnu pjenicu: Omekšajte želatinu u hladnoj vodi. Rastopite čokoladu na pari. Ocijedite želatinu i rastopite ju u toploj čokoladi. Stavite mješavinu na stranu i ostavite da se nakratko ohladi. U međuvremenu, odvojite žumanjke od bjelanjaka. Istucite bjelanjke zajedno s prstohvatom soli dok se ne stvrdne. Žumanjke izmutite sa šećerom u velikoj posudi dok ne dobijete gustu kremu. Također istucite vrhnje u šlag. Dodajte ohlađenu čokoladu u mješavinu žumanjaka i neprestano miješajte. Zatim dodajte snijeg od bjelanjaka, a na kraju šlag. Raširite još tekuću pjenicu jednoliko preko čokoladne podloge. Stavite ju u hladnjak na jedan sat.

Za čokoladnu glazuru potrebno Vam je:

  • 30 ml mlijeka
  • 30 ml vrhnja
  • 15 g šećera
  • 15 ml vode
  • 100 g obične čokolade (70% sadržaja kakaa)

Kuhajte mlijeko, vrhnje, šećer i vodu dok ne zavre, a zatim lagano umiješajte običnu čokoladu i miješajte dok se ne rastopi. Ostavite glazuru da se ohladi, a zatim je jednoliko raširite preko dobro ohlađene čokoladne pjenice. Stavite glaziranu pjenicu u hladnjak i ostavite da se hladi najmanje 3 sata, ili ako je moguće preko noći. Oko 15 minuta prije serviranja, izvadite ju iz hladnjaka. Pomoću kalupa za zvjezdice, izrežite zvjezdice iz pjenice ili označite zvjezdice na glazuri te ih lagano izrežite nožem. Lagano ovlažite rub podloge od keksa sa pošećerenom vodom i ukrasite s narezanim pistačima. Za serviranje, ukrasite zvjezdice s narezanim pistačima, umakom od maline i svježim malinama, te dekorirajte sa zlatnim listom i ukrasima.
uz-tekst