METRO Hrvatska

METRO Cash & Carry d.o.o. u Hrvatskoj je počeo poslovati krajem 2001. godine otvorenjem prvoga veleprodajnog centra na zagrebačkom Jankomiru. Danas tvrtka posluje s ukupno devet veleprodajnih centara u Zagrebu, Rijeci, Splitu, Zadru, Osijeku, Puli, Varaždinu i Poreču. Godine 2011. otvoren je METRO Drive In centar u Dubrovniku za preuzimanje naručene robe u sklopu splitskog veleprodajnog centra. Nakon gotovo sedamnaest godina poslovanja u Hrvatskoj, METRO Cash & Carry d.o.o. pozicionirao se kao lider na HoReCa tržištu. Dokaz tomu je konstantan porast broja novih kupaca i poslovnih partnera.

 

METRO Cash & Carry prisutan je u 25 zemalja s preko 750 samoposlužnih veleprodajnih centara. S više od 100.000 zaposlenika diljem svijeta, ova veleprodajna kompanija je u financijskoj godini 2016/17 ostvarila prodajne rezultate u iznosu oko 29 milijardi eura. METRO Cash & Carry dio je grupacije METRO AG.

 

metro

METRO AG vodeći je međunarodni veleprodajni specijalist te specijalist u maloprodaji prehrambenih proizvoda, koji djeluje u 35 zemalja te zapošljava preko 150.000 ljudi diljem svijeta. U financijskoj godini 2016/17 METRO je prodajne rezultate u iznosu oko 37 milijardi eura. Kompanija pruža prilagođena rješenja koja odgovaraju na regionalne i međunarodne potrebe njezinih veleprodajnih i maloprodajnih kupaca. Sa svojim prodajnim linijama METRO Cash & Carry te Real, kao i uslugama dostave i  digitalnim inicijativama METRO postavlja standarde za budućnost, kako na području fukusiranosti na kupce, tako i području digitalnih rješenja i održivih poslovnih modela.

 

Članovi uprave METRO Hrvatska:

Rainer Tigges, Direktor financija
Vladimir Gnjidić, Izvršni komercijalni direktor
Tomislav Smolčec, Direktor operacija