METRO Hrvatska

METRO Cash & Carry d.o.o. u Hrvatskoj je počeo poslovati krajem 2001. godine otvorenjem prvoga veleprodajnog centra na zagrebačkom Jankomiru. Danas tvrtka posluje s ukupno devet veleprodajnih centara u Zagrebu, Rijeci, Splitu, Zadru, Osijeku, Puli, Varaždinu i Poreču. Godine 2011. otvoren je METRO Drive In centar u Dubrovniku za preuzimanje naručene robe u sklopu splitskog veleprodajnog centra. Nakon gotovo sedamnaest godina poslovanja u Hrvatskoj, METRO Cash & Carry d.o.o. pozicionirao se kao lider na HoReCa tržištu. Dokaz tomu je konstantan porast broja novih kupaca i poslovnih partnera.

 

METRO Cash & Carry prisutan je u 25 zemalja s preko 750 samoposlužnih veleprodajnih centara. S više od 100.000 zaposlenika diljem svijeta, ova veleprodajna kompanija je u financijskoj godini 2016/17 ostvarila prodajne rezultate u iznosu oko 29 milijardi eura. METRO Cash & Carry dio je grupacije METRO AG.

 

metro

METRO je vodeća međunarodna veleprodajna tvrtka s prehrambenim i neprehrambenim asortimanom specijaliziranim za potrebe hotela, restorana i cateringa (HoReCa) te neovisne trgovce. METRO ima 24 milijuna kupaca koji mogu kupovati u veleprodajnim centrima, online ili kroz uslugu dostave. METRO konkurentnost neovisnih poduzetnika podržava kroz digitalna rješenja te tako doprinosi raznolikosti ugostiteljstva i trgovine. Održivost je temelj METRO poslovanja, a prema Dow Jones Sustainability Indexu METRO je već četiri godine zaredom lider održivosti u svojoj industriji. METRO posluje u 36 zemalja i zapošljava više od 150.000 ljudi diljem svijeta, a u financijskoj godini 2017./18. tvrtka je ostvarila promet od 36.5 milijardi eura. U rujnu 2018. godine, METRO AG započeo je proces prodaje maloprodajnog lanca real, koji zapošljava 34.000 ljudi, kako bi se u potpunosti transformirao u veleprodajnu tvrtku.

 

Članovi uprave METRO Hrvatska:

Thierry Guillon-Verne, predsjednik Uprave
Rainer Tigges, Direktor financija
Vladimir Gnjidić, Izvršni komercijalni direktor
Tomislav Smolčec, Direktor operacija