Adventna inspiracija

bannerBozic5
germ-knedla

GERM KNEDLE S VINOM

 Naziv Količina Trošak
Vino Ždrjebac 10 L
   
Začin za kuhano vino Kotany 35g
   
 Kotani kuhano vino gas
   
 Termo čaša 0,2 L 25/1
   
 Cimet u kori Horeca Select
   
 Anis cijeli 137g
   
 Korica od limuna Kotany 14g
   
 Okvirni trošak namirnica
   

Recept:

  1. Germ knedle se kuhaju u slanoj vodi i posluže se uz umak vanilije te pospu makom.
  2. Kao i u večini tradicionalnih recepatapostoje brojne varijacije na temu.
  3. U nekim krajevima, knedle se kuhaju u mlijeku sa šećerom i mahunom vanilije.
  4. Umjesto sa marmeladom od šljiva, pune se džemom od šljiva ili jednostavno polovicama šljiva karameliziranih šećerom.
  5. U koliko se odlučite knedle kuhati u mlijeku, topla je preporuka, da mlijeko iskoristite za umak od vanilje.

PHILLY CHEESESTEAK

Naziv
Količina
 Trošak
 Cheddar, cca. 2,5 kg
  0,02 kg  1,16
  Metro crveni luk, kg   0,07 kg   0,22
  Metro paprika tri boje, 500 g   0,1kg  0,11
  Metro Chef juneći flank steak, cca. 2,5 kg   0,1 kg   7,20
  Horeca Select / Metro Chef majoneza 50%, 1200 g   0,05 kg  0,74
  Horeca Select Šampinjoni, rinfuza karton 4 kg   0,05 kg  0,99
  Baguette 58cm, 225 g, 38/1   1 kom.   3,42
  Okvirni trošak namirnica
  13,84 kn

Recept

  1. Na suhoj tavi, kako bi se dobio okus dima, prepržiti luk narezan na listiće, papriku na rezance i šampinjone na listiće.
  2. Dodati flank steak narezan na rezance i pouljiti.
  3. Baguette premazati majonezom i poklopiti preko mješavine u tavi kako bi se pecivo ugrijalo.
  4. Toplo pecivo napuniti sotiranom smjesom i pokriti cheddar sirom.
  5. Staviti u zagrijanu pečnicu dok se sir ne otopi.

Pogledajte ponudu

philly-cheesesteak

burger

CHEDDER CHEESE BURGER

 Naziv  Količina  Trošak
 Hamby, 100 g, 8/1    1 kom.  2,62
 Paladin sir Cheddar, cca. 2,5 kg  0,03 kg  1,56
 Horeca Select majoneza 50%, 5 kg  0,02 kg  0,25
 Chlimex Sriracha Hot, 455 ml  0,02 kg  0,82
 Mississippi umak Barbecue original, 510 g  0,02 kg  0,19
 Horeca Select kechup ljuti, 5 kg  0,02 kg  0,19
 Rajčica Grapolo, kg  0,075 kg  0,89
 Tabasco ljuti umak okus, 150 ml  0,001 l  0,25
 Mješana salata L'Insalate, 1 kg  0,05 kg  1,50
 Kettyle maturirani hamburger, 8x150 g  1 kom.  11,2
  Okvirni trošak namirnica
  20,14 kn

 

Recept:

  1. Izmiješati BBQ umak, ketchup, majonezu i srirachu u dresing.
  2. Burger ispeći na grill tavi do medium rare.
  3. Posoliti i prekriti cheddar sirom.
  4. U zagrijanu pačnicu, staviti burger da se sir rastopi.
  5. Majonezom pemazano pecivo zagrijati na grill tavi.
  6. Toplo pecivo premazati dresingom i položiti burger na donju polovicu peciva.
  7. Na gornju polovicu peciva posložiti, salatu, rajčicu i luk po želji.
  8. Poklopiti burger i poslužiti.

Pogledajte ponudu


KOBASICA S KISELIM KUPUSOM

Naziv
Količina
Trošak
Trenton cvjetni med 900g
 0,005 kg
0,22 kn
 Kiseli kupus rezani 5kg
 0,1 kg
0,5 kn
 Kranjska kobasica Horeca Select
 0,15 kg
 3,45 kn
 Bugette 58 cm 38/1 225g
 1 kg
3,42 kn
 Estragon senf Metro Chef 5kg
 0,05 kg
 0,37 kn
 Lovorov list 400 g
 0,001 kg
 0,54 kn
 Crveni luk 50-70 VC 1kg
 0,05 kg
 0,2 kn
 Klekove bobe Kotanyi 390 g
 0,01 kg
1,41 kn
 Okvirni trošak namirnica
   10,11 kn

Recept:

  1. Kupus pirjati sa lukom, klekovm bobama i lovorom.
  2. Kobasice ispeći na tavi
  3. Na masnoći od kobasica ugrijati pecivo.
  4. Izmiješati senf i med i premazati pecivo.
  5. Pecivo napuniti kiselim kupusom i poslužiti kobasicu na vrh.

Pogledajte ponudu

kobasica