Vino godine 2016

WOTY-940

NAŠE VINO GODINE BIRAJU EKSPERTI

Svake godine METRO predstavlja jedinstveno i najbolje u klasi vina u pogledu odnosa kvalitete i cijene, a koje je dostupno u dvije boje – crno i bijelo te je u ponudi isključivo u njegovim trgovinama. Odabirom vina godine, METRO podržava svoje profesionalne klijente u praćenju najvećih globalnih vinskih trendova.

Izdanje „Vino godine 2016.“ dolazi iz Čilea, jer je čileansko vino najbolja kategorija u našem globalnom asortimanu te je veoma traženo među našim profesionalnim klijentima“, kaže Bernard Filiol de Raimond, direktor Odjela za globalna vina Metroa AG. „Naši međunarodni vinski stručnjaci kreirali su, u suradnji s proizvođačima vina u Santa Riti, izuzetnu mješavinu koja će se nuditi pod ekskluzivnim imenom marke Cavanza. Našim će klijentima osigurati jedinstven i vrhunski omjer kvalitete/cijene, kakav gotovo nikada do sada nije postignut u toj kategoriji”.


WOTY (1)
WOTY (2)
WOTY (3)

Bernard Filiol de Raimond,
Globalni direktor managmenta za vino METRO/makro
Andrea Alonso,
Dobitnica nagrade “2010 Golden Nose”, članica žirija

Carlos Gatic
Vinar i inženjer za agrokulturu, Vinarija Santa Rita

PROCES IZBORA

Najveći vinski eksperti svake godine kreću u potragu za vinom koje ispunjava najviše standarde koje METRO postavlja, a tiču se kvalitete, cijene i održive proizvodnje.


WOTY-Chardonnay
WOTY-Cabernet-Sauvignon

CAVANZA CHARDONNAY

Voćno, elegantno, lijepo izbalansirano, zelenkasto-žuto vino koje je dobro zaokruženo i veoma osvježavajuće. Vino se sastoji od 100% chardonnaya s potencijalom zrenja 3-4 godine te savršeno pristaje uz salate, kamenice, ribu, sir i bijela mesa.

CAVANZA CABERNET SAUVIGNON

Duboko i intenzivno ljubičasto-crveno vino s nijansama rubina u boji. Na nosu dominiraju crne i crvene bobice s daškom začina koji je tipičan za Cabernet, s aromama vanilije, klinčića, te duhana, što pojačava njegovu složenost. Slatko, elegantno i pitko, tanin mu daje dubinu na dobro zaokruženom nepcu sa svježim, voćnim i sočnim završetkom. Vino je proizvedeno iz 100% Cabernet Sauvignona, te ima potencijal zrenja od 3 do 5 godina. Idealno ide uz crveno meso, svinjetinu, ljute umake i soufflé od sira.
WOTY-Carmenere

CAVANZA CARMENERE

Duboke crvene boje sa aromama crvenog voća, začina i bobica, tanini su nježniji i mekši od onih u Cabernet Sauvignonu.


SANTA RITA

WOTY cile

Imanje Santa Rita, koje je također poznato kao Claro Wine Grupa, obuhvaća četiri marke vina iz Čilea i Argentine. To je jedna od najstarijih i najpoznatijih vinarija u zemlji koju je američki časopis „Wine & Spirits“ deset puta odabrao kao „Vinariju godine“, te je jedina vinarija u Južnoj Americi koja je osvojila nagradu Gault Millau, a priznanje joj je odao i Decanter.

Vinarija je poznata ne samo po svojim vrhunskim vinima, nego i po u potpunosti integriranom ekološkom programu održivosti. Godine 2015. imanje Santa Rita primilo je „Etičku nagradu“ na Drinks Business Green Awards, najvećem svjetskom programu koji podiže svijest glede ekoloških pitanja u industriji pića. „Etička nagrada“ daje se poduzeću ili proizvodu čiji su temelji čvrsto usađeni i predani zajednici te okolišu iz kojeg potječu.