Metro vino godine

header-vino

S PONOSOM VAM PREDSTAVLJAMO NAŠE VINO GODINE 2019: BORGOBRUNO, TOSKANA

Vino koje je interpretacija jedinstvene prirode i krajolika Toskane. Ujedno i predstavlja toskaniski način života -  uživanjem i cijenjenjem pravih stvari u životu: krajolika, sunca, ljudi i hrane. Borgobruno predstavlja način života i regiju koja je stvorena za izvrsna vina. Uronite i otkrijte više o tome!

woty-2019-logo-w460

KAKO SE ODABRAMO VINO GODINE

Nakon utvrđivanja najpogodnije geografske regije, METRO stručnjaci su u potrazi za vinarima koji su dokazani svojom izvrsnošću i kušanjem stotina različitih vina prije donošenja odabira. Jednom kad METRO odabere partnera stvara jedinstvenu mješavinu za VINO GODINE.

Potražite oznaku koja naglašava METRO stručnost, podvlačeći da je vino dostupno ekskluzivno u METRO centrima i da je pobjedničko vino ove godine.

woty-2019-borgobruno-red-w300

BORGOBRUNO– CRNO 0,75L

Regija Toskana

Alkohol 13.5%

Grožđe 85% Sanglovese, 10% Marlot, 5% Syrah

Starost 2016

woty-2019-borgobruno-rose-w300

BORGOBRUNO– ROSE 0,75L

Regija Toskana

Alkohol 12.5%

Grožđe 90% Sanglovese, 10% Syrah

Starost 2018

woty-2019-borgobruno-white-w300

BORGOBRUNO– BIJELO 0,75L

Regija Toskana

Alkohol 12.5%

Grožđe 90% Sanglovese, 10% Syrah

Starost 2018

METRO_WOTY_LP_3-2_03

Područje Toskane naziva se 'Zlatni rudnik vina'. Bogato tlo, savršeni klimatski uvijeti i izvrsne sorte grožđa čine savršene uvjete za izvanredne kreacije. Obitelj Castellani nastoji izvući maksimum iz svojih vina, grožđa i doista jedinstvene zemlje, koja je prepuna prapovijesnih fosila. Zato je ime Castellani sinonim za  proizvodnju vina koja su izraz jedne od najbogatijih enoloških regija na svijetu.

woty-2019-borgobruno-red-dirt-w300

BORGOBRUNO - CRNO

U čaši vino se pojavljuje u intenzivnoj crvenoj boji rubina s sklonosti odražavanju reflekse; izvrsno vino, s aromom trešnje i tamnog voća. Laganim okusom vanilije. Uravnotežena, jedinstvena toskanska mješavina pridonosi lagani i svilenkasti tanin, slijeđen je laganim i blagim završetkom koji kraj taži hranu. Sveukupno, lijepo i skladno vino.

METRO_WOTY_LP_3-2_07
logo

Pet generacija Castellani obitelj je posvećena proizvodnji izvrsnih vina u Toskani. Obitelj ima stoljetno iskustvo u proizvodnji vina i uvijek je slijedila istu filozofiju: 'Kvaliteta vina počinje u vinogradu'. U slučaju obitelji Castellani to je tlo prepuno prastarih fosila. Obitelj Castellani može iskoristiti svoju stručnost za stvaranje izvrsnih vina zahvaljujući vlastitim izvanrednim vinogradom i dugogodišnjim partnerima lokalnog vinogradarstva. Kao rezultat, VINO GODINE nudi jedinstveni spoj svega što Toskana može ponuditi.

BORGOBRUNO - ROSE

Lagana ružićasta boja: na njuh je vrlo svijež, intenzivan sa buketom breskva i bijelog cvijeća. Na nepcima vino je sviježe i pokazuje lagane arome bobica. Završetak je čisti i uravnotežen. Elegantan i sviježi toskanski rose.

woty-2019-borgobruno-rose-dirt-w300

“ODABRALI SMO REGIJE, DOBAVLJAČE, NAJINTERESANTNIJA VINA ZA NAŠE KUPCE.”

TALIJANSKI VINSKI STRUČNJAK BARTOLI GIANFILIPPO, MENADŽER KATEGORIJA

pronaci-vino

Bernard, molim vas predstavite sebe i svoj rad?

Zovem se Bernard Filiol de Raimond i direktor sam globalnog upravljanja vinarstva. Moj posao je definirati i provesti najučinkovitiju strategiju kako bi na najbolji mogući način zadovoljili potrebe naših profesionalnih kupaca. Moj tim i ja pomažemo svakoj zemlji MCC-a da pronađe najbolju cijenu/kvalitetu vina bez obzira na njihovo podrijetlo. Trenutno upravljamo s više od 120 međunarodnih projekata vezanih uz vino, uključujući projekt «Vino godine» u 22 zemlja MCC-a.


Koliko dugo radite ovaj posao?

Ako uzmete u obzir samo vino, više od 12 godina. Što se tiče upravljanja, nabave i upravljanjem kategorija u Metrou: 21 godina.


Kako ste se uključili u posao s vinom?

Postepeno, kad sam bio u METRO Francuska, dobio sam priliku biti voditelj kategorije žestokih pića, potom žestokih pića i pjenušavih vina, a zatim vina i pjenušca. Jednom kada krenete, ne možete ga prestati.

Kada je bio prvi odabir «Vina Godine» ?

Bilo je u 2018, a nalazila se u Argentini sa ekskluzivnim grožđem Malbec. U to vrijeme napravili smo 20,000 boca. Kao što znate naša posljednja kampanja Vino Godine 2018 dosegla je 1 milijun. Vrijedna pokretnica za deseto izdanje, zar ne?

 

Koliko dugo Vam je trebalo da odaberete Vino Godine? Koliko rano ste počeli s odabirom?

To je stalna potraga kojom upravljaju najiskusniji stručnjaci za vino i imaju priliku surađivati s Metro Grupom. Često se susrećemo i dijeliti različita mišljena koja imamo.

 

Koliko zemalja posjećujete kako bi pronašli baš to vino?

Kao što sam rekao , nije samo moj team i ja već ogromna međunarodna zajednica vinskih stručnjaka koji degustiraju na tisuće vina godišnje na mnogo različitim proizvodnih područja.

woty-2019-borgobruno-white-dirt-w300

BORGOBRUNO - BIJELO

Prezentacijski izgled je svijetlo slamnate žute boje sa zlatnim odsjajem; na njuh otkriva intenzivne mirise bijelog cvijeća pomiješanog s mirisom tropskog voća. Osjećaj u ustima jee ugodno mekan s dobro uravnotećenim voćnim okusom. Odlično vino s voćnom aromom.

 

“ODABRALI SMO REGIJE, DOBAVLJAČE, NAJINTERESANTNIJA VINA ZA NAŠE KUPCE.”

TALIJANSKI VINSKI STRUČNJAK BARTOLI GIANFILIPPO, MENADŽER KATEGORIJA

njuh-vino

U terminologiji vina, kako biste opisali sebe?

Ja bih se uspoređivao sa Spumanteom sa širokim cvjetnim i voćnim buketom - od bijelog voća.

 

Kada ste otkrili svoju zahvalnost za vino?

Zaljubio sam se u vino i sve o tome tijekom svoje prve VinItalije, najvažnija izložba vina u Italiji.

 

Da li je Vaše osjetilo za vino isto kao glas pjevača?

Rekao bi ne, ali zato nisam vrlo harmoničan, Riječ je samo o vježbanju.

 

Da li uživate u vinu? S hranom, sami ili s društvom?

Svaka prigoda je dobrodošla, ali zasigurno vino znači druželjubivost. Savršeni spoj! Večer s prijateljima, s odličnim jelom; kod kuće ili u restoranu.

 

Trebate li razumjeti piće da biste ga u potpunosti mogli cijeniti?

Zasigurno stručnjak može razumjeti sve nijanse u vinu, ali možemo ih opisati tako da ih svatko može otkriti.

Što je najbitnija stvar koju bi trebali znati o vinu?

Znati pažljivo čitati oznaku.

 

Zašto vino postaje luksuzna roba, što mislite?

Kvaliteta vina znatno se povećala tijekom proteklih desetljeća - na račun potrošnje. Pijemo mnogo manje, ali puno bolje i nažalost prosječna cijena vina se povećala u različitim djelovima svijeta.

 

Kako izgleda proces odabira VINE GODINE?

Prvi korak je započeti s trendom vina ili još bolje s Vinom Godine da započne s proizvodnim područjem.

 

Koji su zahtjevi koje Vino Godine treba ispuniti?

Vino Godine mora transportirati područje iz kojeg dolazi.

woty-2019-salute-w940-new