Metro vino godine

header-vino

S PONOSOM VAM PREDSTAVLJAMO NAŠE VINO GODINE 2019: BORGOBRUNO, TOSKANA

Vino koje je interpretacija jedinstvene prirode i krajolika Toskane. Ujedno i predstavlja toskaniski način života -  uživanje i cijenjenje pravih stvari u životu: krajolika, sunca, ljudi i hrane. Borgobruno predstavlja način života i regiju koja je stvorena za izvrsna vina. Uronite i otkrijte više o tome!

woty-2019-logo-w460

KAKO IZABRATI VINO GODINE

Nakon utvrđivanja najpogodnije geografske regije, METRO stručnjaci su prije donošenja odluka o vinu godine kušali stotine različitih vina kako bi pronašli ono pravo. Jednom kad METRO odabere partnera stvara se podloga za jedinstveno VINO GODINE.

Potražite oznaku koja naglašava METRO stručnost, podvlačeći da je vino dostupno ekskluzivno u METRO centrima i da je pobjedničko vino ove godine.

woty-2019-borgobruno-red-w300

BORGOBRUNO– CRNO 0,75L

Regija Toskana

Alkohol 13.5%

Grožđe 85% Sanglovese, 10% Marlot, 5% Syrah

Starost 2016

woty-2019-borgobruno-rose-w300

BORGOBRUNO– ROSE 0,75L

Regija Toskana

Alkohol 12.5%

Grožđe 90% Sanglovese, 10% Syrah

Starost 2018

woty-2019-borgobruno-white-w300

BORGOBRUNO– BIJELO 0,75L

Regija Toskana

Alkohol 12.5%

Grožđe 90% Sanglovese, 10% Syrah

Starost 2018

METRO_WOTY_LP_3-2_03

Područje Toskane naziva se 'Zlatni rudnik vina'. Bogato tlo, savršeni klimatski uvijeti i izvrsne sorte grožđa čine savršene uvjete za izvanredne kreacije. Obitelj Castellani nastoji izvući maksimum iz svojih vina, grožđa i doista jedinstvene zemlje, koja je prepuna prapovijesnih fosila. Zato je ime Castellani sinonim za  proizvodnju vina koja su izraz jedne od najbogatijih enoloških regija na svijetu.

woty-2019-borgobruno-red-dirt-w300

BORGOBRUNO - CRNO

Ovo vino se pojavljuje u intenzivnoj crvenoj boji rubina s darom iscrtavanja vlastitog crvenog odraza na stolu. Izvanserijsko vino s aromom trešnje, tamnog voća i laganim okusom vanilije. Prava rapsodija od okusa. Jedinstvenoj toskanskoj mješavini pridonosi lagani i svilenkasti tanin, slijeđen je laganim i blagim završetkom koji kraj taži hranu. Sveukupan dojam - fino i skladno vino.

METRO_WOTY_LP_3-2_07
logo

Pet generacija Castellani obitelj je posvećena proizvodnji izvrsnih vina u Toskani. Obitelj ima stoljetno iskustvo u proizvodnji vina i uvijek je slijedila istu filozofiju: 'Kvaliteta vina počinje u vinogradu'. U slučaju obitelji Castellani to je tlo prepuno prastarih fosila. Obitelj Castellani može iskoristiti svoju stručnost za stvaranje izvrsnih vina zahvaljujući vlastitim dobro održavanim vinogradom i dugogodišnjim partnerima lokalnog vinogradarstva. Kao rezultat, VINO GODINE nudi jedinstveni spoj svega što Toskana može ponuditi.

BORGOBRUNO - ROSE

Lagana ružičaste boje: na njuh je vrlo svjež, intenzivan sa buketom breskva i bijelog cvijeća. Na nepcima vino je svježe i pokazuje lagane arome bobica. Završetak je čisti i uravnotežen. Elegantan i svježi toskanski rose.

woty-2019-borgobruno-rose-dirt-w300

“ODABRALI SMO REGIJE, DOBAVLJAČE, NAJINTERESANTNIJA VINA ZA NAŠE KUPCE.”

TALIJANSKI VINSKI STRUČNJAK BARTOLI GIANFILIPPO, MENADŽER KATEGORIJA

pronaci-vino

Bernard, molim vas predstavite sebe i svoj rad?

Zovem se Bernard Filiol de Raimond i direktor sam globalnog upravljanja vinarstva. Moj posao je definirati i provesti najučinkovitiju strategiju kako bi na najbolji mogući način zadovoljili potrebe naših profesionalnih kupaca. Moj tim i ja pomažemo svakoj zemlji METRO Cash & Carryja da pronađe najbolju cijenu/kvalitetu vina bez obzira na njihovo podrijetlo. Trenutno upravljamo s više od 120 međunarodnih projekata vezanih uz vino, uključujući projekt «Vino godine» u 22 zemlje METRO svijeta.

 

Koliko dugo radite ovaj posao?

Ako uzmete u obzir samo vino, više od 12 godina. Što se tiče upravljanja, nabave i upravljanjem kategorija u METRO-u: 21 godinu.

 

Kako ste se uključili u posao s vinom?

Postepeno, kad sam bio u METRO Francuska, dobio sam priliku biti voditelj kategorije žestokih pića, potom žestokih pića i pjenušavih vina, a zatim vina i pjenušca. Jednom kada uđete u svijet vina, ne možete izaći iz njega.

Kada je bio prvi odabir «Vina Godine» ?

Bilo je to u 2018. godine, a održalo se u Argentini sa ekskluzivnim grožđem Malbec. U to vrijeme napravili smo 20,000 boca.

 

Koliko dugo Vam je trebalo da odaberete Vino Godine? Koliko rano ste počeli s odabirom?

To je stalna potraga kojom upravljaju najiskusniji stručnjaci za vino i imaju priliku surađivati s grupacijom METRO AG. Često se susrećemo i dijelimo različita mišljena koja pomažu u odabiru vina godine.

 

Koliko zemalja posjećujete kako bi pronašli vino godine?

Kao što sam rekao, nije samo moj team i ja, već ogromna međunarodna zajednica vinskih stručnjaka koji degustiraju na tisuće vina godišnje na mnogo različitih proizvodnih područja.

woty-2019-borgobruno-white-dirt-w300

BORGOBRUNO - BIJELO

Prezentacijski izgled je svijetlo slamnate žute boje sa zlatnim odsjajem; na miris otkriva intenzivne mirise bijelog cvijeća pomiješanog s mirisom tropskog voća. Osjećaj u ustima je ugodno mekan s dobro uravnoteženim voćnim okusom. Odlično vino s voćnom aromom.

 

“ODABRALI SMO REGIJE, DOBAVLJAČE, NAJINTERESANTNIJA VINA ZA NAŠE KUPCE.”

TALIJANSKI VINSKI STRUČNJAK BARTOLI GIANFILIPPO, MENADŽER KATEGORIJA

njuh-vino

U terminologiji vina, kako biste opisali sebe?

Ja bih se uspoređivao sa Spumanteom sa širokim cvjetnim i voćnim buketom - od bijelog voća.

 

Kada ste otkrili svoju zahvalnost za vino?

Zaljubio sam se u vino i sve vezano za njega tijekom svoje prve VinItalije, najvažnije izložbe vina u Italiji.

 

Da li je Vaše osjetilo za vino isto kao glas pjevača?

To Vam je isto kao i vježbanje, što više vina degustirate, vaša osjetila za vina se razvijaju i postaju boljim.

 

Da li uživate u vinu? S hranom, sami ili s društvom?

Svaka prigoda je dobrodošla, ali zasigurno vino znači druželjubivost. Večer s prijateljima i odličnim jelom; kod kuće ili u restoranu. Savršen spoj!

 

Trebate li razumjeti piće da biste ga u potpunosti mogli cijeniti?

Zasigurno stručnjak može razumjeti sve nijanse u vinu, ali možemo ih opisati tako da ih svatko može otkriti.

Što je najbitnija stvar koju bi trebali znati o vinu?

Znati pažljivo čitati oznaku.

 

Zašto vino postaje luksuzna roba, što mislite?

Kvaliteta vina znatno se povećala tijekom proteklih desetljeća - na račun potrošnje. Pijemo mnogo manje, ali puno bolje i nažalost prosječna cijena vina se povećala u različitim djelovima svijeta.

 

Kako izgleda proces odabira VINE GODINE?

Prvi korak je započeti s trendom vina ili još bolje s Vinom Godine da započne s proizvodnim područjem.

 

Koji su zahtjevi koje Vino Godine treba ispuniti?

Vino Godine mora transportirati područje iz kojeg dolazi.

woty-2019-salute-w940-new