METRO s kupcima proslavio 50. obljetnicu poslovanja

METRO Cash & Carry obilježio je 50. obljetnicu poslovanja u sedam hrvatskih gradova. Posjetitelji u Zagrebu, Splitu, Zadru, Rijeci, Varaždinu, Osijeku i Puli uživali su jelima najpoznatijih hrvatskih kuhara poput Branka Ognjenovića te su degustirali vina vrhunskih hrvatskih vinara kao što su Krauthaker i Plenković.  Svojim prisustvom veliku čast METRO-u iskazao je Prof.dr.sc. Boris Cota, Predsjednik Savjeta za Gospodarstvo Predsjednika Republike Hrvatske.

Posjetitelji su imali priliku kušati i jela pripremljena od mesa zebre i krokodila te uživati u vrhunskoj ribi, kozicama i jelima od tartufa. Proslava je zavšena puštanjem nebeskih lampiona za dobre želje METRO-u.

METRO već pola stoljeća pruža podršku poduzetnicima diljem svijeta. Sudjelujemo u njihovim uspjesima i pomažemo im u suočavanju sa svakodnevnim izazovima. Poslujemo u 28 zemalja i neovisno o zemlji, naš je zadatak isti – biti partner poduzetnicima, inspirirati ih i omogućiti im rast i razvoj“, izjavio je Marc Carena, predsjednik Uprave METRO Cash & Carry Hrvatska.

Tvrtka METRO Cash & Carry osnovana je 27. listopada 1964. u Njemačkoj kada su dva brata, Wilhelm Schmidt-Ruthenbeck i Erwin Schmidt, odlučila otvoriti veletrgovinu specijaliziranu za male i srednje poduzetnike. Već 1968. METRO otvara prvi centar izvan Njemačke. Danas METRO Cash & Carry ima 750 veleprodajnih centara u 28 zemalja svijeta i zapošljava više od 100.000 djelatnika.

U Hrvatskoj, prvi centar u zagrebačkom Jankomiru METRO otvara 6. prosinca 2001. Danas, METRO posluje u osam veleprodajnih centara u Puli, Rijeci, Splitu, Zadru, Osijeku, Varaždinu i zapošljava oko 1.200 djelatnika. Kako su djelatnici obilježili obljetnicu poslovanja, možete pogledati na sljedećoj poveznici: METRO Cash & Carry.