Egzotična smrznuta divljač samo u METRO-u

Meso zebre i krokodila za neustrašive kuhare

METRO je prvi veleprodajni lanac u Hrvatskoj koji u svojoj ponudi od 23. listopada ima egzotičnu smrznutu divljač. Neustrašivi kuhari svojim gostima moći će ponuditi meso bizona ili divljeg zeca, a svi koji ne mogu odoljeti dobrom čobancu, od sada ga mogu pripremiti i od medvjeđeg mesa. Uz METRO možete saznati kakvog je okusa gulaš s mesom zebre ili muflona te ima li meso krokodila okus po piletini, raku ili svinjetini.

„Uspjeh naših kupaca smatramo vlastitim uspjehom i zato im nudimo proizvode provjerenog porijekla i kvalitete i kontinuirano širimo svoj asortiman. Ugostiteljima i hotelijerima METRO se uvijek trudi ponuditi jedinstven izbor proizvoda koji će im pomoći da obogate svoju gastronomsku ponudu i izdvoje se iz konkurencije“, izjavio je Vlatko Zovko, voditelj kategorije mesa u METRO Cash & Carryju.

Na kvalitetu mesa egzotične divljači dostupne u METRO-u ukazuje i podatak da meso bizona ima nižu razinu masti od govedine i čak 40 posto više proteina od junetine. U samo jednom serviranju meso bizona vašim će gostima, uz bogati okus, osigurati i izvrstan omjer željeza, cinka i antioksidansa. Malom količinom masnoće (0.5g na 100g) može se pohvaliti i meso zebre koje broji trećinu kalorija koje se nalaze u goveđem odresku iste veličine. Meso zebre odabir je ne samo kuhara koji teže originalnosti, nego i brojnih sportaša jer uz cink. koji pomaže imunitetu, sadrži i vitamin B12 za energiju.

Sva divljač koju METRO nudi svojim kupcima ima certifikat CITES koji osigurava i regulira održivu međunarodnu trgovinu divljači. UZ CITES certifikat, svi proizvođači i dobavljači METRO Cash & Carryja moraju imati jedan od devet GFSI (Global Food System Initiative) standarda koji jamče sigurnost hrane i kvalitetu procesa proizvodnje hrane.