Ministar Gordan Maras tvrtki E-Glas dodijelio nagradu za doprinos zajednici

Miroslav Vrankić, osnivač i direktor tvrtke E-Glas pobjednik je projekta Zvijezda zajednica kojim je METRO Cash & Carry nagradio društveno koristan angažman poduzetnika i obrtnika. Ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras pobjedniku je uručio nagradu, a uz titulu Zvijezde zajednice tvrtka E-Glas osvojila je i nagradu METRO-a od 50.000 kuna za unaprijeđenje poslovanja.

Zvijezdom zajednice METRO je htio pokazati pravi poduzetnički duh i doprinijeti promociji poduzetnika i obrtnika koji nalaze vremena za one kojima je pomoć zajednice potrebna. U sklopu projekta građani su glasali za poduzetnike i obrtnike koji su svojim projektima i inicijativama doprinijeli zajednici u kojoj žive.

Pobjednik natječaja, Miroslav Vrankić, u tvrtki E-Glas okupio je ljude koji su svoje znanje i iskustvo iskoristili za pomoć ljudima koji žive u teškim životnim okolnostima zbog tjelesne nemoći. Rezultat njihovog rada je elektronički sustav Servus koji slabo pokretnim ljudima omogućava upravljanje uređajima u domu pomoću glasovnih naredbi.

Tim tvrtke ove je godine pokrenuo kampanju kojom su sakupljena sredstva za besplatnu ugradnju sustava Servus u dva kućanstva. Servus će im omogućiti novu razinu samostalnosti jer će glasom moći upravljati svjetlom, televizijom, telefonom, vratima te surfati internetom.