PRILIKA ZA MLADE: METRO traži kandidata za međunarodno radno iskustvo

Treći po redu projekt METRO Potentials Ready2Lead

Mladi koji žele steći međunarodno iskustvo i graditi karijeru u jednom od najvećih svjetskih veleprodajnih lanaca, METRO Cash & Carry, do 7. lipnja 2015. mogu se prijaviti za sudjelovanje u projektu Ready2Lead.

Prijaviti se mogu svi koji su tijekom protekle tri godine diplomirali na fakultetima ekonomskog ili turističkog usmjerenja, a prednost će imati kandidati koji su tijekom studiranja sudjelovali u izvannastavnim aktivnostima te izvrsno poznaju i koriste engleski i još jedan strani jezik. Zainteresirani do 7. lipnja 2015. godine mogu poslati životopise i motivacijsko pismo na engleskom jeziku na METRO Cash & Carry d.o.o., Department Human Resources, Jankomir 31, 10 090 Zagreb, na mail adresu MCCHRREcruitment@metro-cc.hr ili se prijaviti putem brze prijave na http://www.posao.hr/oglasi/metro-potential-ready-2-lead-m-f/387649/.

Kandidat iz Hrvatske sudjelovat će u dvogodišnjem programu pripreme za preuzimanje menadžerskih funkcija unutar METRO Grupe. Edukacija i stjecanje praktičnog iskustva odvijat će se u Hrvatskoj i inozemstvu, a nakon završene edukacije kandidat će dobiti posao na menadžerskoj poziciji u tvrtki METRO Cash & Carry Hrvatska.

Zahvaljujući sudjelovanju u projektu Ready2Lead, mlada ekonomistica Petra Raše i ekonomist Benjamin Babić zaposlili su se u METRO-u gdje trenutno surađuju na strateškim projektima te se upoznaju s radom odjela unutar METRO-a.

„U protekle dvije godine više od tristo mladih ljudi prijavilo se za sudjelovanje u projektu Ready2lead što pokazuje kako u Hrvatskoj ima mnogo mladih potencijala koji traže svoju priliku. Konkurencija je vrlo jaka i imamo priliku upoznati osviještene, znatiželjne i svestrane mlade ljude koji su spremni osvojiti svijet. Naša je želja pružiti im priliku i podršku te ih pripremiti za poslovno okruženje. Ponosni smo što su oni dio METRO svijeta i što zajedno možemo graditi budućnost METRO-a u Hrvatskoj, ali i na globalnoj razini“, izjavila je Nela Bučević, direktorica Odjela ljudskih resursa i korporativnih komunikacija u METRO Cash & Carryju.

Nakon prve faze odabira temeljem životopisa i motivacijskih pisama kandidate će intervjuirati predstavnici Odjela ljudskih resursa METRO-a u Hrvatskoj te će u međunarodnom centru procjene pristupiti završnom testiranju. Cjelokupni selekcijski proces trajat će do sredine srpnja, a edukacija za odabranog kandidata započet će u listopadu 2015.