Krenule prijave za četvrti krug prestižnog međunarodnog projekta METRO Potentials Ready2 lead


Nakon više od četiristo prikupljenih prijava tijekom prethodna tri natječaja, METRO je u srijedu, 25. svibnja 2016. godine otvorio novi krug prijava na međunarodni projekt METRO Potentials Ready2lead! METRO poziva sve mlade potencijale koji su tijekom protekle tri godine diplomirali na nekom od fakulteta ekonomskog ili turističkog usmjerenja te žele steći iskustvo u internacionalnoj okolini i imaju strast prema trgovini da se prijave!


Cilj projekta METRO Potentials Ready2Lead je visokoobrazovane mlade ljude voditi u njihovom profesionalnom razvoju, educirati i uključiti u METRO internacionalno okruženje, kako bi nakon dvije godine mogli preuzeti jednu od menadžerskih funkcija u METRO Hrvatskoj. Odabrani kandidat iz Hrvatske pridružit će se kandidatima iz 25 METRO zemalja koji će stjecanje praktičnog iskustva i edukacije dobivati radom u zemlji i inozemstvu, uključujući i Düsseldorf u kojem se nalazi centrala tvrtke METRO Cash & Carry.

Za sudjelovanje u projektu prijaviti se mogu svi koji su tijekom protekle tri godine diplomirali na nekom od fakulteta ekonomskog ili turističkog usmjerenja. Prednost će imati kandidati koji su tijekom studiranja sudjelovali u izvannastavnim aktivnostima, imaju iskustvo dužeg boravka u stranoj zemlji te uz izvrsno poznavanje engleskog koriste i još jedan strani jezik.

Nakon prve faze odabira temeljem životopisa i motivacijskih pisama, uslijedit će intervjui s predstavnicima Odjela ljudskih resursa METRO-a u Hrvatskoj te internacionalni centar procjene. Cjelokupni selekcijski proces trajat će do sredine srpnja, a početak programa za odabranog kandidata, predviđen je u listopadu 2016. godine.

Do sada su sva tri kandidata koje je METRO Hrvatska kandidirala u završnu selekciju odabrana za sudjelovanje u programu, a METRO Hrvatska je među svega nekoliko zemalja koje su svoje predstavnike imale sve tri godine provođenja programa.

 

Mladi ekonomisti Petra Raše (pobjednica prvog natječaja METRO Potentials Ready2lead), Benjamin Babić (pobjednik drugog natječaja) i Marija Šutalo (pobjednica trećeg natječaja) već su krenuli s profesionalnim usavršavanjem te aktivno sudjeluju u strateškim projektima tvrtke. Petra Raše svoje je prvo internacionalno iskustvo donedavno stjecala u METRO Italiji, dok se Benjamin Babić u travnju ove godine pridružio METRO timu u Japanu, gdje će imati jedinstvenu priliku upoznati japansko tržište i kulturu. Polaznica treće generacije programa Marija Šutalo trenutno radi na nekoliko važnih projekta i postupno upoznaje sve segmente poslovanja kompanije.

 

“Iza mene je nešto više od godinu i pol dana sudjelovanja u prvom izdanju METRO Potentials Ready2Lead programa. Kako se bližim završetku programa i preuzimanju rukovodeće pozicije unutar METRO Hrvatska, to sam svjesnija koliko je ovaj program značajno utjecao na moj profesionalni razvoj. Iskustvo koje sam dobila radeći na projektima i unutar različitih odjela u METRO Hrvatskoj i Italiji naučili su me kako motivirati kolege i usmjeriti različitosti unutar tima u što uspješnije zajedničke rezultate. Iako se dvije godine može činiti kao vrlo kratko razdoblje, brojni treninzi koje smo prošli, mentori koji su s nama radili i projekta koje smo vodili, nisu nam samo dali uvid u poslovanje kompanije, nego su nas naučili i otvorenoj komunikaciji, svladavanju prepreka i fleksibilnosti“ - izjavila je o programu Petra Raše, polaznica prve generacija programa.

 

„METRO Potentials Ready2Lead program jedinstvena je prilika za mlade, talentirane potencijale da uz mentorstvo razviju osobine i sposobnosti koje treba imati budući leader. Često mijenjanje potpuno različitih odjela i područja rada, brojni projekti i upoznavanje tržišta drugih METRO zemalja, izvrsna su prilika da razvijemo svoj potencijal i dobro pripremljeni preuzmemo vođenje tima. Trenutno se nalazim u METRO-u u Japanu, gdje ću provesti šest mjeseci i raditi na nekoliko vrlo važnih projekata. Zaista sam sretan što radim za kompaniju kao što je METRO“ – rekao je Benjamin Babić, METRO Potentials druge generacije.

 

„Program je izvrsna prilika za mlade koji i nakon fakulteta žele nastaviti s učenjem usmjerenim na stjecanje praktičnog i internacionalnog iskustva. Međunarodna i multikulturalna dimenzija programa ne znači isključivo upoznavanje s kolegama iz drugih METRO zemalja, već mogućnost da zajednički surađujemo, dijelimo pozitivna iskustva i ideje. Uvjerena sam da će vještine koje ću dobiti kroz ovaj program biti dragocjene za moj daljnji profesionalni razvoj – rekla je Marija Šutalo, polaznica treće generacije programa METRO Potentials Ready2Lead


Prijave su otvorene do 9. lipnja, a svi zainteresirani mogu se prijaviti slanjem svojeg životopisa i motivacijskog pisma na engleskom jeziku na e-mail adresu MCCHRRecruitment@metro-cc.hr ili pak putem pošte na METRO Cash & Carry d.o.o., Department Human Resources, Jankomir 31, 10 090 Zagreb

godine.