Predstavljeni rezultati METRO Grupe u poslovnoj godini 2014./15.

METRO Cash & Carry  Hrvatska ostvario rast prodaje od 1,5%

Utorak, 15. prosinca, Dusseldorf - METRO Grupa predstavila je rezultate poslovne godine 2014./15.*  u kojoj je ostvarila rast "like-for-like" prodaje za 1,5%, dok je operativna dobit (EBIT prije posebnih stavki) iznosila  1,5 milijardi EUR.

Protekla poslovna godina za METRO Grupu bila je jedna od najintenzivnijih, ali i najuspješnijih u fazi transformacije. Modernizacija kompanije omogućila je više autonomije u planiranju poslovne strategije i u prilagođavanju poslovanja lokalnim potrebama. METRO Cash & Carry na globalnoj razini u poslovnoj godini 2014./15.  ostvario je rast prodaje od 0,9%.

"Postigli smo održivi, pozitivan razvoj prodaje za METRO Cash & Carry i Media-Saturn te ćemo   nastaviti slijediti postavljenu strategiju i u poslovnoj godini 2015./2016. Dodatno, radit ćemo na preuređenju i modernizaciji trgovina i prodajnih linija, iskoristiti prednosti akvizicija te tražiti nove prilike za ekspanziju", izjavio je Predsjednik Uprave METRO Grupe, Olaf Koch.

METRO Cash & Carry  Hrvatska u protekloj poslovnoj godini ostvario je rast prodaje od 1,5% uz rast udjela kupaca iz HoReCa sektora za 8,6%. U Hrvatskoj METRO ima 150.000 profesionalnih kupaca, a prema posljednjim podacima čak 95% svih restorana i hotela u Hrvatskoj  kupci su METRO-a.

METRO Cash & Carry Hrvatska u 2015. godini redefinirao je i ojačao  sustav dostave proizvoda otvaranjem prve logističke platforme u Sesvetama. Uz nastavak razvoja dostave i prilagođavanje centara potrebama lokalnih kupaca, jedan od prioriteta u poslovnoj godini 2015./16. za METRO Cash & Carry Hrvatska je daljnji razvoj usluga za kupce iz HoReCa sektora. U planu je unaprjeđivanje prodajnih kanala kako bi odgovorili na kontinuiran porast udjela kupaca koji dolaze iz HoReCa sektora.

Za poslovnu godinu 2015./16., METRO Grupa očekuje blagi porast ukupne prodaje, unatoč izazovnom ekonomskom okruženju. U "like-for- like" prodaji, METRO Grupa predviđa blagi rast koji će pratiti objavljeni godišnji rast od 1,5%. Posebno se očekuje da će prodajne linije METRO Cash & Carry i Media-Saturn doprinijeti ukupnoj prodaji.

*Poslovna godina  2014./2015. odnosi se na razdoblje 1.10.2014. - 30.9.2015.