Nadopunite vašu vinsku kartu s našom exkluzivnom ponudom

Proljeće je najbolje vrijeme za osobnu i profesionalnu obnovu, tako da je ujedno i velika šansa da se vaše HoReCa poslovanje ponovno osvježi, novim izborom jela na bazi svježih sastojaka i izvrsnim vinima koji se podudaraju.

Humidor Hero

Trenutno u našim podrumima možete pronaći više od 300 nacionalnih i međunarodnih sorti vina, od kojih je 30 ekskluzivnih, a sve ih je odabrao tim najpoznatijih vinarija od strane svjetski poznatih sommeliera.

Uparite vino s vašim menijem

Prijedlozi uparivanja od strane naših stručnjaka

Pogledajte recepte
boskarin teaser

Boškarin Cappello del prete

Mješavina Cabernet Sauvignona i Merlota, vina Pessac-Léognan Château Haut Brion lijepo su uravnotežena s fino zrnatim strukturiranim taninima, a sadrže klasične note duhana, "cassisa", tamne trešnje, kože i katrana, kao i prepoznatljivu mineralnost. Odlično se sljubljuju s jelima od crvenog mesa jače arome.
Svinjski file teaser

Svinjski file s tartufima

Vina iz vinarije Bordeaux Margauxa imaju tendenciju duboke rubin boje, parfemska i cvjetna, posebno s notama ljubičica i jorgovana, te mekanih, svilenkastih tanina. Manje muževna i moćna od vina iz drugih regija Bordeauxa, vina Margaux obično su profinjenija i elegantnija. Sljubljuju se s mesnim jelima teletine, govedine, janjetina, divljači i peradi.

Pačija prsa

Pačja prsa s narančom komoračem i salatom

Vina Bordeaux Pauillac bogata su i koncentrirana, pune crvene boje, s taninom i karakterističnim notama začina cassar, cedra i cigare. Najbolji uzorci potječu od mješavina s bazom visokokvalitetnog Cabernet Sauvignona i često se smatraju najistaknutijim primjerom bordoškog vina. Njihova aroma najbolje se spaja s jelima od crvenog mesa.
Najbolja francuska vina pomno birana za Vašu ponudu!
Chateau Haut Brion Premier Cru 2006
PROMOCIJA
Château Haut Brion Premier Cru 2006
0,75 l
3.999.99 kn
5.000,49 kn
Chateau Les Carmes Haut Brion 2012
PROMOCIJA
Château Les Carmes Haut Brion 2012
0,75 l
629,99 kn
787,99 kn
Chateau Calon Segur 2012
PROMOCIJA
Château Calon Segur 2012
0,75 l
799,99 kn
1.000,49 kn
Château Haut Brion Premier Cru 2011
PROMOCIJA
Château Haut Brion Premier Cru 2006
0,75 l
3.219,99 kn
4.112,99 kn
Château Haut Brion Premier Cru 2013
PROMOCIJA
Château Haut Brion Premier Cru 2013
0,75 l
3.289,99 kn
3.500,49 kn
Château Margaux 2010
PROMOCIJA
Château Margaux 2010
0,75 l
7.699,99 kn
9.625,49 kn
Carruades De Lafite 2011
PROMOCIJA
Carruades De Lafite 2011
0,75 l
1.609,59 kn
2.012,49 kn
Château Haut Brion Premier Cru 2011
promocija
Château Haut Brion Premier Cru 2011
0,75 l
2.799,99 kn
3.549,00 kn
Slobodno nam se obratite
zainteresirani ste za kupovinu?IMATE PITANJA ZA naše stručnjake?
Slobodno nam se obratite.
Kontaktirajte nas
Još savjeta za sljubljivanje

Kako napraviti vlastito sljubljivanje jela i vina

Da bi bilo koje spajanje hrane i vina bilo uspješno, mora se stvoriti ravnoteža između komponenata jela i karakteristika vina.
Miris vina

Uparivanja: podudarna ili kontrastna

Kontrastno uparivanje stvara ravnotežu suprotstavljanjem okusa, dok podudarno uparivanje stvara ravnotežu pojačavanjem zajedničkih nijansa okusa.

 

Osnove su jednostavne:
  • Vino mora biti kiselije od hrane.
  • Vino mora biti slađe od hrane.
  • Vino mora imati jednak intenzitet okusa kao i hrana.
  • Crvena vina najbolje se uparuju s mesom jakog okusa (npr. crveno meso).
  • Bijela vina najbolje se uparuju s laganim mesnim jelima (npr. riba i perad).
  • Gorka vina (npr. crvena vina) su najbolje balansirana s masnim jelima.
  • Bolje je uparivati vina s umacima nego s mesom.
  • Češće nego rjeđe, bijela, pjenušava i Rosé vina stvaraju kontrastno sljubljivanje.
  • isto tako, crvena vina stvaraju češće podudarno uparivanje.
Boja vina

Budite svjesni okusa

Od 20 postojećih okusa hrane, prilikom spajanja hrane i vina trebate se usredotočiti na samo njih 6: sol, kiselina, slatko, gorko, masnoća i začini (pikant).

 

Vinu uglavnom nedostaju 3 okusa masnoće, začinjenosti i slanosti, ali sadrži kiselost, slatkoću i gorčinu u različitim stupnjevima. Općenito govoreći, vina možemo grupirati u 3 različite kategorije:

 

1. Crvena vina imaju više gorčine.

2. Bijela, rosé i pjenušava vina imaju više kiselosti.

3. Slatka desertna vina imaju više slatkoće.

 

Na kraju, ali ne manje važno, pojednostavite jelo do njegovih osnovnih dominantnih okusa i uzmite u obzir intenzitet hrane i vina.

Iskoristite pogodnosti kupovine u METROu
Budite uvijek u toku
METRO newsletter
Pretplatite se na naš bilten i uvijek prvi saznajte sve promocije i novosti iz METROa
Saznajte više
PROMOCIJE
Metro Katalozi
Pogledajte najnovije ponude, iskoristite najbolje popuste
Saznajte više