klice solina
Poljoprivredno gospodarstvo iznimno duge tradicije. Djelovanje započinju davne 1903. godine kada Jakob Solina, djed današnjih vlasnika, polaže ispit za vrtlara, a istovremeno baka Terezija prodaje na Trgu bana Josipa Jelačića. Njihovu proizvodnju odlikuje posvećenost vrhunskom proizvodu lokalne kvalitete i inovacija.

Uz uzgoj uobičajenih povrtnih kultura u stalnoj su potrazi za inovativnim i novim kulturama, zato danas uz povrće i začinsko bilje uzgajaju mikrozelenje i klice, koje su izvor visoke nutritivne vrijednosti te neizostavni sastojak u rukama vrhunskih chefova. Klice su danas estetski detalj brojnih tanjura visoke gastronomije.
Klice graška, pašteta od tune, coulis šumsko voće i pečeni badem
Pripremila chefica Marina Gaši
Inspirirajte se receptima vrhunskih hrvatskih Chefova kuhinja. Otkrijte savjete i trikove u pripremi vrhunskih delicija hrvatske kuhinje.