Petrač

petrac_banner

Od uzbudenja nove berbe i užurbanosti pražnjenja sanduka pa sve do tišine dubine podruma, grožde na svom putovanju prati prirodan put. Proces proizvodnje osmišljen je poštivajuci gravitaciju, od skidanja peteljki i odležavanja na kožici grozda pa sve do tišine najnižeg nivoa podruma kapaciteta 200 000 litara. U podrumu mnoga vina odležavaju godinama do trenutka potpune spremnosti. Moderna oprema i tehnologija omogucavaju vinu savršene uvjete za dozrijevanje. Vinarija Petrac posvecuje posebnu pažnju ocuvanju primarnih aroma pojedine sorte zbog cega vina fermentiraju pod kontroliranom temperaturom. Sva se vina maceriraju, a crvena prolaze i malolakticnu fermentaciju te odležavaju u velikim drvenim bacvama.



Bijela vina

Petrac-Grasevina

0,75L Petrač Graševina

  • vinogorje Zlatar
  • kvalitetno suho vino
  • 10 - 12°C
  • uz jela od bijelog mesa, plemenitu riječnu ribu, žablje krakove i riblji paprikaš

Crna vina

PETRAC-KARIZMA

0,75L Petrač Karizma

  • vinogorje Zlatar
  • kvalitetno suho vino
  • 16 - 18°C
  • uz razna mesna jela, bifteke, svinjska pečenja i tjesteninu sa mesnim umacima