Govedina je jedna od najraznovrsnijih vrsta mesa. Uz razne mogućnosti pripreme mesa, prednosti goveđeg mesa su i velik udio proteina, minerali i elementi (npr. magnezij, kalij, kalcij, željezo, jod i cink) u tragovima, kao i vitamini A, B i D skupine, i vitamini skupine E u tragovima.

Možete izabrati iz ponude goveđeg mesa domaće proizvodnje i najpoznatijih svjetskih pasmina goveda: Wagyu, Black Angus, Charolais, Argentina, USA, Simental.

Meso teletine je izuzetno mekano jer mišići mlađih životinja još nisu u potpunosti razvijeni. Meso se sastoji od velikog udjela proteina, čvrsto je na dodir i lako se probavlja, a manje je masno od govedine, te je zbog toga nutricionisti preporučuju za čestu konzumaciju.



  • Govedina

    govedinamala

    Ni jedan drugi tip mesa ne traži toliko kulinarskog znanja koliko govedina.

  • Junetina

    junetina-mala

    Najveća razlika između govedine i junetine je u starosti.

  • Teletina

    teletina-mala2

    Najcjenjenija teletina je ružičaste boje.



Saznajte više

  • Kontrola kvalitete

    Širok izbor svježeg i smrznutog mesa iz cijelog svijeta  dostupan je za Vas sedam dana u tjednu.  U skladu s našim standardima (IFS, HACCP)  i kontrolom kvalitete, pakirani dijelovi različitih vrsta mesa čuvaju se u posebno  rashlađenim vitrinama te možete biti sigurni da će zadovoljiti i najzahtjevnije gurmane i osigurati vam vrhunsku kvalitetu. Više o Kontroli kvalitete možete pogledati ovdje.

  • Vrste pakiranja

    MAP, Vacuum, Kryovac garantiraju produženi rok trajanja i održivost prirodne boje mesa bez mogućnosti cijeđenja i kala te osiguravaju bolje zrenje mesa. Meso je tako higijenski zaštićeno od dodatnih rizika i bakterija uzrokovanih ljudskom manipulacijom i okolinom. Između ostalog ovakve vrste pakiranja štede vrijeme i omogućavaju brzu dostavu i preuzimanje robe. Pakiranja su prilagođena za sve naše kupce iz sektora Ugostiteljstva, Trgovine ili za osobne potrebe.

  • Tajna uspjeha

    Svježe meso pakirano je kod naših dobavljača, s čime se izbjegava dodatno prepakiravanje mesa, rasjeka i stvaranje nehigijenskih uvjeta. Suvremenim sustavom hlađenja produžuje se svježina mesa, kao i širina ponude jer smo u mogućnosti ponuditi više vrsta rezova mesa od ostalih ponuđača na tržištu.


Pakiranje za HoReCa kupce i trgovce

Jedna od usluga koje pruža METRO je pakiranje mesa u skladu sa zahtjevima svojih kupaca. Meso može biti pakirano u veličini pogodnoj za daljnju preprodaju ili klasičnom pakiranju svježeg mesa namijenjen restoranima. U HoReCa segmentu možete naručiti razna pakiranja istog proizvoda u skladu s potrebama trgovca za posluživanje hladnog i smrznutog mesa identične veličine i težine, kao i mesa u pripremi kuhinjom, posebnim odjeljcima i određene vrste mesa.