Teletina je posebno meso iz razloga što mišići mladih životinja još nisu u potpunosti razvijeni, te time vezivno tkivo ostaje meko. Također, teletina sadrži velike količine proteina, te se smatra mnogo više nemasnom od govedine. Iz tog razloga preporučuju je nutricionisti diljem svijeta, te je redovno na listama specijaliteta poznatih restorana.

Varijacije u boji i teksturi teletine rezultat su starosti i tipu stočne hrane. Ukoliko su životinje hranjene samo mlijekom, te polovice teže manje od 150 kg, smatraju se mliječnom teladi. Njihovo meso je vrlo mršavo, nježno i pomalo vodnjikavo, te zbog toga nije toliko cijenjeno u kuhinji.
Teletina vrlo svijetle boje, takozvana "bijela" teletina, je proizvedena na način da su životinje hranjene prehranom sa vrlo malo željeza, te čuvane u vrlo tamnim prostorijama sa malo prostora za kretanje. Ukoliko je teladi pružena prehrana bogata željezom, koja je ista kao i prehrana koju bi telad imala u prirodi, njihovo meso pocrveni.

Najcjenjenija teletina je ružičaste boje i dobiva se od životinja koje su hranjene mlijekom i stočnim biljem, starosti od tri do četiri mjeseca. Telad koja je hranjena zamjenom za mlijeko i koncentratom prodaje se sa oko pet do šest mjeseci starosti.
 


Saznajte više

  • Kontrola kvalitete

    Širok izbor svježeg i smrznutog mesa iz cijelog svijeta  dostupan je za Vas sedam dana u tjednu.  U skladu s našim standardima (IFS, HACCP)  i kontrolom kvalitete, pakirani dijelovi različitih vrsta mesa čuvaju se u posebno  rashlađenim vitrinama te možete biti sigurni da će zadovoljiti i najzahtjevnije gurmane i osigurati vam vrhunsku kvalitetu. Više o Kontroli kvalitete možete pogledati ovdje.

  • Vrste pakiranja

    MAP, Vacuum, Kryovac garantiraju produženi rok trajanja i održivost prirodne boje mesa bez mogućnosti cijeđenja i kala te osiguravaju bolje zrenje mesa. Meso je tako higijenski zaštićeno od dodatnih rizika i bakterija uzrokovanih ljudskom manipulacijom i okolinom. Između ostalog ovakve vrste pakiranja štede vrijeme i omogućavaju brzu dostavu i preuzimanje robe. Pakiranja su prilagođena za sve naše kupce iz sektora Ugostiteljstva, Trgovine ili za osobne potrebe.

  • Tajna uspjeha

    Svježe meso pakirano je kod naših dobavljača, s čime se izbjegava dodatno prepakiravanje mesa, rasjeka i stvaranje nehigijenskih uvjeta. Suvremenim sustavom hlađenja produžuje se svježina mesa, kao i širina ponude jer smo u mogućnosti ponuditi više vrsta rezova mesa od ostalih ponuđača na tržištu.


Pakiranje za HoReCa kupce i trgovce

Jedna od usluga koje pruža METRO je pakiranje mesa u skladu sa zahtjevima svojih kupaca. Meso može biti pakirano u veličini pogodnoj za daljnju preprodaju ili klasičnom pakiranju svježeg mesa namijenjen restoranima. U HoReCa segmentu možete naručiti razna pakiranja istog proizvoda u skladu s potrebama trgovca za posluživanje hladnog i smrznutog mesa identične veličine i težine, kao i mesa u pripremi kuhinjom, posebnim odjeljcima i određene vrste mesa.