Perad je oduvijek bila važan dio naše prehrane. Na interesantan način komplimentira svakom jelu, bilo da je glavni sastojak ili tek prilog. Osim što je izrazito prilagodljiva u kuhinji, također ne ostavlja velik trag na našem novčaniku kao neke druge vrste mesa.

U današnje vrijeme, od peradi najviše konzumiramo piletinu. Bilo da je doručak, ručak ili večera, lakoća i nježan okus piletine savršeno pristaju svakom jelu. Da je perad zaista najpopularnije meso u svijetu dokazano je i statistikom u vrijeme kada je našom zemljom vladala ptičja gripa. Nakon prvotnog vala gripe i opće panike, popularnost peradi samo je nakratko doživjela pad. Nakon kraćeg manjka potražnje, unatoč činjenici da je više milijuna ljudi bilo zaraženo ptičjom gripom, perad je i dalje nestajala s polica trgovina.

U mnogim zemljama, pa tako i u Hrvatskoj, perad se također tradicionalno sprema za blagdane i razne svečanosti, kao što je kod nas neizostavna purica s mlincima. 


 • Pile

  piletina-mini

  Današnje domaće pile i sve ostale srodne pasmine potječu od "Gallus bankiva".

 • Purice

  puretina-mini

  Purice su velike, dugonoge ptice sa širokim prsima i čvrstim tijelom.

 • Guska

  guska2-mini

  Meso guske ima vrlo specifičan okus koji je najbolje naglašen pečenjem u pećnici.

 • Patka

  patka-mini

  Patka je specijalitet koji se može pronaći na mnogim jelovnicima svijeta.Saznajte više

 • Kontrola kvalitete

  Širok izbor svježeg i smrznutog mesa iz cijelog svijeta  dostupan je za Vas sedam dana u tjednu.  U skladu s našim standardima (IFS, HACCP)  i kontrolom kvalitete, pakirani dijelovi različitih vrsta mesa čuvaju se u posebno  rashlađenim vitrinama te možete biti sigurni da će zadovoljiti i najzahtjevnije gurmane i osigurati vam vrhunsku kvalitetu. Više o Kontroli kvalitete možete pogledati ovdje.

 • Vrste pakiranja

  MAP, Vacuum, Kryovac garantiraju produženi rok trajanja i održivost prirodne boje mesa bez mogućnosti cijeđenja i kala te osiguravaju bolje zrenje mesa. Meso je tako higijenski zaštićeno od dodatnih rizika i bakterija uzrokovanih ljudskom manipulacijom i okolinom. Između ostalog ovakve vrste pakiranja štede vrijeme i omogućavaju brzu dostavu i preuzimanje robe. Pakiranja su prilagođena za sve naše kupce iz sektora Ugostiteljstva, Trgovine ili za osobne potrebe.

 • Tajna uspjeha

  Svježe meso pakirano je kod naših dobavljača, s čime se izbjegava dodatno prepakiravanje mesa, rasjeka i stvaranje nehigijenskih uvjeta. Suvremenim sustavom hlađenja produžuje se svježina mesa, kao i širina ponude jer smo u mogućnosti ponuditi više vrsta rezova mesa od ostalih ponuđača na tržištu.


Pakiranje za HoReCa kupce i trgovce

Jedna od usluga koje pruža METRO je pakiranje mesa u skladu sa zahtjevima svojih kupaca. Meso može biti pakirano u veličini pogodnoj za daljnju preprodaju ili klasičnom pakiranju svježeg mesa namijenjen restoranima. U HoReCa segmentu možete naručiti razna pakiranja istog proizvoda u skladu s potrebama trgovca za posluživanje hladnog i smrznutog mesa identične veličine i težine, kao i mesa u pripremi kuhinjom, posebnim odjeljcima i određene vrste mesa.