Jaja

jaja-hero-velika

Što je bilo prvo? Kokoš ili jaje? Odgovor je Jaje.

Jaje, prvenstveno kokošje, oduvijek je  bilo jedno od glavnih izvora proteina u ljudskoj prehrani. Ova često korištena namirnica poprimila je razne oblike u našim kuhinjama, evoluirajući od jednostavnog kuhanog jajeta, pa sve do poširanog, punjenog ili u salatama.

Osim što su izrazito hranjiva i ukusna, jaja su niskokalorična pa se iz tog razloga preporučuju u raznim dijetama.




posirana-jaja-2


Jedan od načina kako izbjeći svakodnevnu kajganu ili jaje na oko je - Poširanje.

Tajna savršeno poširanog jajeta je nježnost i vrijeme. Često zbog žurbe ili nestrpljivosti ubacimo jaje u još nedovoljno vruću vodu. Iz tog razloga poširano jaje nerijetko postane razliveno, točnije - bijelanjak se ne uspije oviti oko žutanjka.

Čar poširanja je lagano spuštanje jaja u vodu u trenutku kada ona počne ključati. Također, dobro je odvojiti višak bjelanjka kako ne bismo dobili nepotrebne okrajke prilikom poširanja.

Detaljnije upute o poširanju jaja možete pronaći u našoj Inspiraciji -> Korak po korak -> Poširanje jaja

 


U METRO ponudi možete pronaći:

  • KOKOŠJA JAJA

    -> mala, standardna i velika pakiranja (6kom -  180kom)

  • PREPELIČJA JAJA