Maslac

maslac-hero-velik

Maslac je od pamtivijeka jedan od glavnih sastojaka kuhinja diljem svijeta. Koristi se kao baza za pečenje i prženje ili kao dodatak raznim gotovim jelima. Masnoća životinjskog podrijetla donosi punoću okusa i mekoću teksture svakog jela.

Često je neizostavan dio doručka, kao namaz na kruhu uz dodatak džema ili marmelade. 

U METRO ponudi možete pronaći maslac raznih veličina i oblika, pogodnima za svako jelo.



Kako napraviti maslac?

domaci-maslac2

Sastojci za 250 - 300g maslaca:

500ml slatkog vrhnja  /    300ml kiselog vrhnja    /   voda za ispiranje

Priprema: 

  1. Prokuhati vodu i ohladiti je – preporučeno na 5°C
  2. Uliti slatko i kiselo vrhnje u veću posudu, te miješati mikserom na srednjoj brzini
  3. Miksati dok se masnoća ne počne odvajati od tekućine (15-30min)
  4. U posudu u kojoj je ostala skrućena masnoća naknadno uliti malo čisto, prokuhane i ohlađene vode
  5. Ponovno mikserom miješati smjesu nekoliko sekundi
  6. Ukloniti tekućinu (preostali višak na maslacu)
  7. Ponoviti postupak dva puta (ispiranje maslaca)
  8. Tijekom posljednjeg ispiranja možete dodati sol kako bi Vaš maslac ostao svjež

   


U METRO ponudi možete pronaći mala i velika pakiranja:

  • ČISTI MASLAC

  • SLANI MASLAC

  • NESLANI MASLAC

  • MASLAC SA ZAČINSKIM BILJEM 

  • IRSKI MASLAC

  • SMRZNUTI MASLAC S TARTUFIMA

  • MASLAC MINI PAKIRANJA

    -> 10g x 100kom  /  15g x 100kom  /  16.7g x 6kom