Mlijeko

mlijeko-hero-velika

Mlijeko je već tisućljećima neizostavan dio naše prehrane. Gradi naše kosti i pomaže u rastu i razvoju.

Najpopularnije mlijeko u svijetu je kravlje mlijeko. Zbog neutralno slatkastog okusa može se koristiti u mnogim jelima i pićima. Kod odraslih, najčešće se konzumira u kombinaciji s kavom i sličnim pićima i pripravcima. 

U Engleskoj, kravlje mlijeko se tradicionalno pije u kombinaciji s raznim čajevima, a na našim prostorima neizostavno je u kombinaciji s raznim pahuljicama i žitaricama.

U prodaji možemo pronaći malomasno, polumasno ili punomasno mlijeko od kojih je najbogatijeg okusa punomasno mlijeko. Ono se također najčešće koristi u kafićima kao dodatak kavi i instant pripravcima.  

Kozje mlijeko je nešto specifičnijeg okusa, izraženog mirisa i jedna je od najzdravijih namirnica u kategoriji mliječnih proizvoda.mlijeko-hero-velika-raznp


Osim mlijeka životinjskog podrijetla postoji i ono zamjensko. Najpopularnije alternative su sojino, bademovo i kokosovo mlijeko. U svijetu se koriste najviše zbog intolerancije na laktozu ili tijekom raznih dijeta.

Specifičnog je okusa i mirisa, ali ukusno za konzumaciju. Lakoća ovog mlijeka osjeća se već prilikom prvog kušanja, pa postaje sve popularnije i među onima koji dobro podnose životinjsko.


U METRO ponudi možete pronaći:

 • TRAJNO I SVJEŽE KRAVLJE MLIJEKO

  -> punomasno, poluobrano i obrano (0,5%mm - 3,8%mm)

 

 • TRAJNO I SVJEŽE KOZJE MLIJEKO

 

 •  ALTERNATIVNE VRSTE TRAJNOG I SVJEŽEG MLIJEKA

  -> sojino mlijeko, bademovo mlijeko, rižino mlijeko, zobeno mlijeko, mlijeko bez laktoze

 

 • MLIJEKO S OKUSOM

  -> čokoladno mlijeko, proteinsko mlijeko čokolada, vanilija, jagoda


 • KISELO MLIJEKO


 • KEFIR