Vrhnje

vrhnje-za-kuhanje-hero-velika

Vrhnje se može koristiti na razne načine, u slatkim i slanim jelima, toplim i hladnim, kao dodatak ili glavni sastojak. Ukusno je i osvježavajuće što ga čini odličnim dodatkom jačim i masnijim jelima, iako i samo sadrži popriličan postotak mliječnih masnoća.

Iako je jedan od masnoćama najbogatijih mliječnih proizvoda, izrazito je povoljno za naše zdravlje. Naime, vrhnje je prirodan izvor probiotika te time regulira našu probavu i pomaže u čišćenju toksina iz tijela.

 

Slatko vrhnje najčešće koristimo u kolačima ili u kombinaciji s voćem. Zbog svoje prirodne slatkoće savršen je spoj s kiselkastim namirnicama, kao što je bobičasto voće.

Jedno od najpopularnijih, a tako jednostvnih kombinacija zasigurno su jagode sa šlagom. Jelo koje je postalo svojevrsni trend kombinira se u kolačima, samostalno i u voćnim napitcima.

Nepogrešiv odabir za svaku priliku.
slag-hero-velika
krumpir-s-vrhnjem-hero-velika
Kiselo vrhnje i mileram zbog svoje kompaktne, ali kremaste teksture koristimo kao prilog gotovim slanim jelima ili kao dodatak kolačima prilikom pečenja. Zbog svoje kremoznosti i punoće, vrhnje i mileram daju potpuno novu dimenziju kremama, biskvitnim podlogama i raznim pecivima.

Jedno od ukusnijih kombinacija je svima dobro znani krumpir pečen u ljusci, s dodatkom kiselog vrhnja.
U METRO ponudi možete pronaći:

 • KISELO VRHNJE

  -> 12%mm - 25%mm, 150g - 900g


 • SLATKO VRHNJE

  -> 33%mm - 35%mm, 180g - 1000ml


 • VRHNJE ZA KUHANJE

  -> 5%mm - 20%mm, 200g - 1000g


 • MILERAM

  -> 21%mm - 30%mm, 200g - 1000g