Glavonošci su važna nutritivna komponenta, bogati su esencijalnim aminokiselinama i raznim vitaminima i mineralima te su iznimno važan izvor bjelančevina, niacina, tiamina, selena, fosfora, cinka, magnezija, kalija, željeza i kalcija. Sadrže i omega-3 masne kiseline koje se u organizam moraju prenositi putem hrane te su potrebne za održavanje zdravlja organizma.

Glavonošci

 • Hobotnica

  hobotnica

  Hobotnica ima 8 krakova, te sa njima može biti dužine i do 3 metra. Hobotnice se mogu naći u svim oceanima, a od posebne kulinarske važnosti su u Japanu i na Mediteranu.

 • Lignja

  lignja

  Svježa lignja ima čvrsto tijelo bijele boje s tankom kožicom crvenkaste boje i tamnim pjegama, izbočene i prozirne oči te ugodan miris. Južnoafrička lignja je izgledom, strukturom mesa i okusom najsličnija jadranskoj lignji.

 • Sipa

  sipa

  Svježa crna sipa na METRO ribarnice dolazi iz mora Mediterana. Očišćena sipa je praktično rješenje, s obzirom da skraćuje vrijeme pripreme.Saznajte više

 • Kako prepoznati svježu ribu?

  Uz sve sofisticiraniji distribucijski sustav, riba do kupca stiže nedugo nakon što je ulovljena. Svježu ribu možete prepoznati po bistrim i izbočenim očima i sjajnim ljuskama. Škrge, kao i unutarnji organi, trebaju biti jarko crvene boje, a nikako ne smiju biti sivi, sluzavi ili suhi. Meso svježe ribe je čvrsto i pogodno za filetiranje, te ako ga taknete na njemu ne smiju ostati udubljenja. Ukoliko riba ima kiselkast miris to je znak da je riba stara, jer ona svježa ima miris mora.

 • Pitajte naše stručnjake

  U METRO Cash & Carry ribarnici, naši prodavači su Vam na usluzi za pomoć pri odabiru ribe i morskih plodova, te vam mogu preporučiti najbolje i dati vam odgovore na sva pitanja koja imate vezano uz asortiman. Naši prodavači ovdje su za Vas kako bi Vam olakšali odabir, dali Vam informacije o podrijetlu i dostupnosti određene ribe, kao i da Vam na Gastro događanjima otkriju nove i zanimljive načine pripreme ribe.

 • HoReCa isporuka ribe

  Naši HoReCa kupci mogu naručiti dostavu svježe ribe u svoj restoran. Minimalni iznos narudžbe za dostavu (odnosi se na sveukupnu ponudu METRO Cash & Carry) je 2000 kn. Express dostava svježe ribe dostupna je od ponedjeljka do petka – narudžbe se primaju 24 sata ranije. METRO Cash & Carry zadovoljava stroge higijenske standarde, te Vam jamči svježinu i kvalitetu robe.

Ribolovna područja

Riba kupljena u METRO Cash & Carry centrima ima oznake iz kojeg ribolovnog područja dolazi, a koji su definirani od strane Organizacije za hranu i poljoprivredu. Prema FAO, uspostavljeno je 27 glavnih ribolovnih područja koja mora i oceane dijele na numerirane zone. Ona uključuju 8 glavnih ribolovnih područja u unutrašnjosti koja obuhvaćaju kopnene vode, 19 velikih morskih ribolovnih područja koja pokrivaju mora Atlantika, Indijskog oceana i Pacifika s okolnim morima.