Tamno crne ili sa svijetlo zelenim vrškom, dagnje su najpopularniji školjkaši zbog svojeg ukusnog mesa i lake dostupnosti. Njihova hranjiva vrijednost svrstala ih je u hranu visoke vrijednosti jer sadrže minerale, vitamine i imaju veliki postotak proteina, a mali udio masnoće. Dagnje se mogu naći svugdje u svijetu i uzgajane su u velikim količinama, a u METRO ribarnice dolaze iz Limskog kanala i iz mora Mediterana. Najpopularniji način pripreme dagnji je na buzaru, ali se često koristi i u pripremi rižota i tjestenina, a pogodne su za spravljanje i na razne druge načine.


Saznajte više

  • Kako prepoznati svježe školjke?

    Za sigurnu konzumaciju potrebno je znati vrlo bitnu činjenicu pri nabavi školjki. Kako biste bili sigurni da kupujete ispravno, važno je paziti da su školjke još uvijek žive. Kako to provjeriti? Školjke koje su otvorene, te na kucanje lagano zatvore svoju ljušturu su žive školjke. One koje se ne otvaraju - ne preporučaju se za konzumaciju iz razloga što su možda bile mrtve pri ulovu, te su se počele raspadati.

  • Pitajte naše stručnjake

    U METRO Cash & Carry ribarnici, naši prodavači su Vam na usluzi za pomoć pri odabiru ribe i morskih plodova, te vam mogu preporučiti najbolje i dati vam odgovore na sva pitanja koja imate vezano uz asortiman. Naši prodavači ovdje su za Vas kako bi Vam olakšali odabir, dali Vam informacije o podrijetlu i dostupnosti određene ribe, kao i da Vam na Gastro događanjima otkriju nove i zanimljive načine pripreme ribe.

  • HoReCa isporuka ribe

    Naši HoReCa kupci mogu naručiti dostavu svježe ribe u svoj restoran. Minimalni iznos narudžbe za dostavu (odnosi se na sveukupnu ponudu METRO Cash & Carry) je 2000 kn. Express dostava svježe ribe dostupna je od ponedjeljka do petka – narudžbe se primaju 24 sata ranije. METRO Cash & Carry zadovoljava stroge higijenske standarde, te Vam jamči svježinu i kvalitetu robe.

Jeste li znali?

Školjke su bogate proteinima, mineralima i vitaminima, te sadrže malo masnoća, stoga ne iznenađuje da se školjke konzumiraju još od predpovijesnih vremena. Danas, zbog povećane potražnje, veliki postotak školjaka dolazi iz uzgoja, koji se najčešće nalaze u Istočnoj Aziji, Sjevernoj Americi, Australiji i Novom Zelandu.