Slatkovodne ribe su veliki izvor korisnih masti, minerala i vitamina skupine A, B i D. Njihovo meso je također bogato lako probavljivim proteinima s visokim udjelom esencijalnih aminokiselina koje ljudsko tijelo ne može proizvesti samo te je nužno da ih prima hranom. METRO Cash & Carry nudi Vam široku ponudu slatkovodne ribe po vrlo konkurentnim cijenama, te je asortiman kreiran prema potražnji i potrebama naših kupaca. U ponudi tako možete naći šarane, losose, pastrve i mnoge druge slatkovodne ribe vrhunske kvalitete.

Slatkovodne ribe

 • Amur

  amur

  Amur se naziva još i Indijski šaran, ima vretenasto tijelo pravilne građe. Meso amura je posno i ukusno, često na meniju u okviru raznih vidova dijetalne ishrane.

 • Deverika

  deverika

  Deverika je jedna od češćih ribljih vrsta prisutnih u Europi, a u Hrvatskoj je najrasprostranjenija po Slavoniji. Tijelo deverike je plosnato, s visokim hrptom, sivkaste boje, a prema trbuhu je srebrnaste boje.

 • Losos

  losos

  Iako losos može dio svoga života provesti u moru, on spada pod slatkovodne ribe. Losos je ružičasto-narančaste boje, aromatičnog mesa sa minimalno kosti.

 • Pastrva

  pastrva

  Potočna pastrva u redovnoj METRO ponudi dolazi iz renomiranog uzgajališta u podnožju Alpa, na sjeveru Italije. Boja tijela potočne pastrve varira od zelenkaste do smeđe, a može biti teška do 1 kg.

 • Salmonizirana pastrva

  salmonizirana-pastrva

  Naziva se još i kalifornijska pastrva, po svemu je slična lososu. Odlukuje se crvenim mesom, značajno jeftiniji supstitut lososu. Nastanjuje rijeke Pacifika i i obale Sjeverne Amerike, a najrasprostranjenija je u Kaliforniji.

 • Šaran

  saran

  Šaran je najraširenija porodica slatkovodnih riba.Prosječan šaran koji se može pronaći u trgovinama je 30-40 cm dužine i 1-2 kg težine.

 • Smuđ

  smud

  Smuđ je vrlo cijenjena i ukusna slatkovodna riba, izvor je raznovrsnih hranjivih sastojaka. Za ljekovita svojstva smuđa zaslužan je dobar mineralni sastav i vitamini B kompleksa, međutim za razliku od većine ostalih riba smuđ nije dobar izvor omega-3 masnih kiselina.

 • Som

  som

  Som je vrlo ukusna riba, nešto teže probavljiva, ali taj nedostatak nimalo ne umanjuje njegove nutricionističke i gastronomske kvalitete.

 • Tolstolobik

  tolstolobik

  Tolstolobik je riječna, bijela i nemasna riba, izuzetno sočnog mesa. Meso je protkano krupnim i jakim kostima i može se konzumirati bez problema i s lakoćom.Saznajte više

 • Kako prepoznati svježe školjke?

  Za sigurnu konzumaciju potrebno je znati vrlo bitnu činjenicu pri nabavi školjki. Kako biste bili sigurni da kupujete ispravno, važno je paziti da su školjke još uvijek žive. Kako to provjeriti? Školjke koje su otvorene, te na kucanje lagano zatvore svoju ljušturu su žive školjke. One koje se ne otvaraju - ne preporučaju se za konzumaciju iz razloga što su možda bile mrtve pri ulovu, te su se počele raspadati.

 • Pitajte naše stručnjake

  U METRO Cash & Carry ribarnici, naši prodavači su Vam na usluzi za pomoć pri odabiru ribe i morskih plodova, te vam mogu preporučiti najbolje i dati vam odgovore na sva pitanja koja imate vezano uz asortiman. Naši prodavači ovdje su za Vas kako bi Vam olakšali odabir, dali Vam informacije o podrijetlu i dostupnosti određene ribe, kao i da Vam na Gastro događanjima otkriju nove i zanimljive načine pripreme ribe.

 • HoReCa isporuka ribe

  Naši HoReCa kupci mogu naručiti dostavu svježe ribe u svoj restoran. Minimalni iznos narudžbe za dostavu (odnosi se na sveukupnu ponudu METRO Cash & Carry) je 2000 kn. Express dostava svježe ribe dostupna je od ponedjeljka do petka – narudžbe se primaju 24 sata ranije. METRO Cash & Carry zadovoljava stroge higijenske standarde, te Vam jamči svježinu i kvalitetu robe.

Jeste li znali?

Školjke su bogate proteinima, mineralima i vitaminima, te sadrže malo masnoća, stoga ne iznenađuje da se školjke konzumiraju još od predpovijesnih vremena. Danas, zbog povećane potražnje, veliki postotak školjaka dolazi iz uzgoja, koji se najčešće nalaze u Istočnoj Aziji, Sjevernoj Americi, Australiji i Novom Zelandu.