Dobavljači

Naši dobavljači moraju ispunjavati visoke standarde kvalitete:

Metro Cash & Carry posluje isključivo dobavljačima koji poštuju HACCP principe, te posjeduju jedan od međunarodno priznatih standarda

Proizvođači i dobavljači vlastitih robnih marki moraju posjedovati jedan od GFSI (Global Food System Initiative) priznatih standarda, među kojima su IFS Food, FSSC 22000:2010, BRC, GlobalGAP, SQF CODE, Global Aquaculture Alliance.

ifs_logo

IFS – International Food Standard

IFS Food je GFSI priznati standard koji uključuje kvalitetu i sigurnost prehrambenih proizvoda, a primjenjuje se u proizvodnje i prerade hrane. Ovaj standard je važan za sve proizvođače hrane, posebno one koji proizvode privatne robne marke, jer sadrži zahtjeve koji se odnose na specifikacije takvih proizvoda.

fssc_logo

FSSC 22000:2010 – Food Safety System Certification

FSSC 22000 sadrži potpun certifikacijski program za sustav upravljanja sigurnošću hrane temeljen na postojećim standardima za certifikaciju (ISO 22000, ISO 22003 i tehničke specifikacije za sektor PRPs).

global_logo

GlobalGAP – Good Agriculture Practice

Ovaj standard opisuje minimalne zahtjeve za dobru poljoprivrednu praksu, a namijenjen je uzgajivačima i dobavljačima svježeg povrća i voća.

gaa_logo

The Global Aquaculture Alliance

The Global Aquaculture Alliance je vodeća internacionalna organizacija posvećena unapređivanju ekološki i socijalno odgovorne akvakulture. Kroz razvoj standarda najbolje akvakulturne praske, GAA je postao vodeća organizacija za postavljanje standarda u akvakulturi.

Naši zahtjevi kvalitete za vlastite robne marke:

  • Metro uvijek unaprijed definira parametre kvalitete proizvoda – mikrobiološke, kemijske, fizičke i senzorne
  • Svaki proizvod pod vlastitim brandom je detaljno opisan u specifikacijama od strane dobavljača  Svaki proizvod se redovito testira u neovisnom akreditiranom laboratoriju na parametre navedene u specifikacijama
  • Svi proizvodi su zapakirani i označeni kod dobavljača, što sprječava krivotvorenje podrijetla i obaveznih podataka na deklaraciji
  • Proizvodi su detaljno i jasno označeni tako da je kupac uvijek dobro informiran o sastavu i svojstvima proizvoda.