“Želim uvijek biti jedan korak ispred svoje konkurencije.”

 

Ferenc, Vadaspark Étterem, Mađarska

 

Nakon više od 30 godina vođenja obiteljskog poslovanja, Vadaspark Étterem, Ferenc je postavi poslovni model koji sada teče glatko. Imajući restoran s više od 400 sjedećih mjesta, pozicionirao kao tržišni lider.


metro_gbc_countrypage_assets_ukraine_img_01

"Kad sam 1996. godine preuzeo poslovanje, bio sam mlad i nestrpljiv. Mislio sam da se veća zarada i bolja pozicija na tržištu mogu postići ekspanzijom. Zato smo počeli relativno veliki građevinski projekt da bi povećali broj sjedećih mjesta, prvih godina smo se fokusirali na popunjavanje tih stolova gostima."

-Ferenc o prvim poslovnim potezima


"Primjerice, razlikujemo se od konkurencije jer im nudimo tradicionalno piće „palinka“ u malim mađarskim Miska vrčevima. Ne mogu očekivati od naših glavnih dobavljača da nam dostave specijalne Miska vrčeve, koje dajemo našim gostima već 30 godina. No, mi imamo keramičara koji ih specijalno za nas izrađuje već desetljećima."


-Ferenc o posebnostima poslovanja

metro_gbc_countrypage_assets_ukraine_img_02

metro_gbc_countrypage_assets_ukraine_img_03

"U METRO-u kupujemo proizvode koje prije nismo imali gdje kupiti. U asortimanu imaju iznimno široku ponudu proizvoda koji se ne mogu nabaviti kod drugih dobavljača. Prije otprilike 3 godine primijetili smo veliku promjenu u poslovnoj politici METRO-a. Od tada, je METRO postao naš najveći dobavljač za gotovo sve."


-Ferenc o METRO-u


Restoran je smješten u šumi, stoga je prirodno da se, uz tradicionalnu mađarsku gostoljubivost, divljač nalazi na meniju.

 

Ferenc Tóth Vadaspark Étterem

Adresse Budapest, Szanatórium utca, 1121 Ungarn

Telefon +36 1 275 2436

Website vadasparkrest.com

 

metro_gbc_countrypage_assets_ukraine_img_04