“Želim spojiti ljude.”

 

Francisco, Pàteo do Petisco, Portugal

 

Nekada nije najbolja ideja miješati posao s užitkom. Ali kada su Francisco i njegovih četiri prijatelja otvorili restoran s ciljem zbližavanja ljudi, njihov je koncept postao hit. Otada, pretvorili su bezbroj stranaca u prijatelje dok su u isto vrijeme svakodnevno uživali u radu i druženju.


metro_gbc_countrypage_assets_portugal_img_01

"Mi smo petero prijatelj koji vole zajedno izlaziti na ručak ili večeru. Tako smo jednoga dana došli na ideju da otvorimo vlastiti restoran gdje bismo ugostili svoje prijatelje i gdje bi se ljudi mogli osjećati kao kod kuće. Počelo je kao šala i nismo imali pojma da će se pretvoriti u ovakav uspjeh."

-Francisco o poslovnim počecima

 

 


"Volimo ugostiti ljude. Odrastao sam u atmosferi u kojoj je to bilo poželjno. Svi smo odrastali skupa, zato želimo ovaj stav i naše prijateljstvo prenijeti i na našu djecu. Čak nam dolaze i obitelji na cijeli tjedan odmora svake godine što još više učvršćuje naše prijateljstvo."

 

-Francisco o prijateljstvu

metro_gbc_countrypage_assets_portugal_img_02

metro_gbc_countrypage_assets_portugal_img_03

"U našem restoranu nudimo dnevne specijalitete. Svaki dan drugo jelo. Sve što trebamo za to, nabavljamo u METRO-u. Zbilja uživamo u odlascima u METRO skupa budući da nas se tretira s poštovanjem i što se možemo poistovjetiti s ljudima koji tamo rade. I njima se sviđa naš koncept i podržavaju nas koliko god treba."


-Francisco o METRO-u


Francisco i njegovi prijatelji otvorili su Pàteo do Petisco 2010. godine. Danas vode četiri restorana; mjesta gdje hrana i druženje idu ruku pod ruku.

 

Francisco Meira Vidal   Páteo do Petisco

 

Adresa: Rotunda Dom Carlos I, Areia (2.217,23 km) 2750-057 Cascais

 

Tel:  +351 21 012 4648

 

Web: https://www.facebook.com/pateodopetiscocascais

metro_gbc_countrypage_assets_portugal_img_04