“Želim poduprijeti obiteljsku pekaru kroz moje trgovine.”

 

Vratko, SK Catering, Slovačka

 

Vratko je vlasnik 9 trgovina s više od 70 zaposlenika. Svake godine otvara minimalno jednu trgovinu, a njegova najveća motivacija je vođenje obiteljske pekare, koja prodaje svježe pečene proizvode u svim njegovim trgovinama.


metro_gbc_countrypage_assets_slovakia_img_01

"Moraš uživati u tome što radiš kako bi ostvario svoje ciljeve. Često čujem ljude da se žale i razmišljam; zašto se žale, ako nešto rade ono što su dobrovoljno odlučili. Zato je moj moto: „Radim, uživam, ali to nije jedina stvar koju imam u životu.“ I nastavit ću raditi sve dok me to ispunjava.“

 

-Vratko o odnosu prema poslu


"Stvarno mi je drago kada nas netko od kupaca pohvali i kaže da smo bolji od nekoga drugoga. I da im je naša usluga život učinila lakšim i boljim. To nam puno znači. Nagrađujuće je kada vidite da posao ima svrhu i da to što radimo ima stvaran učinak na živote ljudi."

 

-Vratko o nagrađujućem osjećaju

metro_gbc_countrypage_assets_slovakia_img_02

metro_gbc_countrypage_assets_slovakia_img_03

"Sjećam se kada je METRO predstavio dostavu u Slovačkoj. Bilo je to kada smo i mi počinjali. Prije toga, morali smo ići u METRO po namirnice, a nakon toga mislim da smo postali jedni od prvih koji su koristili METRO-ove usluge dostave u Slovačkoj. Proces smo morali praktički ponovno izmisliti i s vremenom smo ga doveli do savršenstva, tako da je sada praktički rutina."

 

-Vratko o počecima METRO-ove dostave


SK Catering nije samo lanac supermarketa, nego i mjesto gdje obiteljska tradicija nastavlja svoj život.

metro_gbc_countrypage_assets_slovakia_img_04