“Želim učiniti ukrajinsku kuhinju poznatom u cijelome svijetu.”

 

Viktor, Južno-ukrajinsko udruženje chefova, Ukrajina

 

Prije dvije godine Viktor je osnovao Južno-ukrajinsku udruženje kuhara, koja je do sada organizirala velik broj događaja, poput državnog kuharskog natjecanja ili radionica za unaprjeđenje kulinarskih vještina, a sve to s ciljem približavanja ukrajinske kuhinje svijetu.


metro_gbc_countrypage_assets_ukraine_img_01

"Meni ukrajinska kuhinja, prije svega, znači tradiciju. Postoji izreka: Ono si što jedeš. Želim da Ukrajinci jedu ukrajinsku hranu i da u njoj uživaju. Želim i da se upoznaju s drugim kuhinjama i posjećuju druge restorane, no želim da im je domaća, ukrajinska kuhinja uvijek u srcu."

-Viktor o ukrajinskoj kuhinji


"Puno putujem i jedem u restoranima koji poslužuju nacionalnu kuhinju. Začuđuje me kako Odessa ima samo jedan restoran posvećen nacionalnoj kuhinji. Stoga mi je cilj otvoriti pravi ukrajinski restoran u kojem će se kuhati prava ukrajinska hrana napravljena s ukrajinskim proizvodima. Mislim da možemo pokazati svijetu koliko je Ukrajina bogata različitostima."

-Viktor o svojem cilju

metro_gbc_countrypage_assets_ukraine_img_02

metro_gbc_countrypage_assets_ukraine_img_03

"Prije mnogo godina, kada sam radio u različitim dijelovima Europe, po prvi put sam se susreo s METRO-om. Poslije je METRO otvorio trgovinu u Ukrajini. Počeli smo raditi s njima od prvoga dana. METRO je jedan od najvećih partnera koje imamo i mislim da će nam biti glavni i jedini partner u budućnosti. Nadam se da ćemo uspjeti ostvariti puno toga zajedno, posjetiti mnogo događanja i prikazati ukrajinsku kuhinju na svjetskoj pozornici."

-Viktor o suradnji s METRO-om


Južno-ukrajinska udruga chefova raste iz dana u dan i sve joj se češće pridružuju mladi kuhari koji žele kuhati, razvijati ukrajinsku kuhinju i predstavljati je vani.

metro_gbc_countrypage_assets_ukraine_img_04

Keep up to date with our Newsletter Sign-up or Apply for METRO card

How can we help you achieve it?

Untitled

banner