Meso boškarina u današnje vrijeme poprima novo, moderno ruho povezujući tradiciju i maštovitost u vještim rukama educiranih kuhara. Jedinstvena jela izvedena u originalnim receptima i fine delikatese poput salame od boškarina s tartufima dostupni su na menijima vrhunskih restorana zahvaljujući Agenciji za ruralni razvoj Istre (AZRRI). Krda istarskih goveda koja danas pasu na pašnjacima plodnog hrvatskog poluotoka rezultat su neprekidnih ulaganja u očuvanje istarskih autohtonih pasmina. Sa sjedištem u Pazinu te u vlasništvu Istarske županije, AZRRI ima važnu ulogu čuvanja genetskih resursa za budućnost, povezivanja istarskih poljoprivrednika sa sektorom turizma, ugostiteljstva i hotelijerstva te valorizacije poljoprivrednih proizvoda.
Proizvodi koje AZRRI stavlja na tržište imaju potpunu sljedivost uz zajamčeno kontrolirane uvjete proizvodnje. Vrhunskoj kakvoći mesa doprinose stalna ulaganja u opremu, unapređenje proizvodnje i razvoj novih proizvoda, a AZRRI investira i u tehnološka rješenja poput genetskog centra u kojemu biraju samo najkvalitetnija grla kako bi se održala osobnost autohtonih vrsta.